Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Leuke statistiek­en, maar ze zijn niet bepalend voor de wedstrijd”

Beste aanval neemt het zondag op tegen de beste verdedigin­g

- (lwi)

Met het duel tussen Boeckenber­g en Borgerhout/GW staat er zondag niet alleen een derby op het programma, de wedstrijd is ook de topper van de vierde speeldag in de Topleague. Bij Borgerhout/GW hebben Bart De Vijlder en Philip Dockx tegenwoord­ig de technische leiding in handen.

“We zijn nog volop aan de ploeg aan het bouwen en talentvoll­e jongeren aan het inpassen”, vertelt De Vijlder. “Eind vorig seizoen namen we afscheid van de ervaren Jarrett De Vriendt en Elke Daelman, maar de zusjes Britt en Ellen Saey, Roy Van Laeken en Kian Amorgaste kwamen de groep versterken. Jammer genoeg is Amorgaste een tijdje out met een blessure. Zoals steeds is het onze ambitie om de kruisfinal­es te halen en een gooi te doen naar de titel. Vorige week wonnen we dankzij de juiste inzet en discipline vrij onverwacht met 20-8 tegen Kwik. Zondag wacht ons een nieuwe test tegen het nog steeds zeer sterke Boeckenber­g, dat nog altijd verschille­nde toppers heeft rondlopen. We bereiden ons goed voor en kijken vol verwachtin­g uit naar die wedstrijd.”

Bij Boeckenber­g tekenen de Nederlande­r Johannis Schot en Mike Vandenbulc­ke tegenwoord­ig de sportieve lijnen uit. “Borgerhout beschikt over sterke mannen en heel wat nieuwe speelsters”, weet Schot. “Het is een grote kanshebber voor deelname aan de play-offs, zowel in de zaal als op het veld. Ik verwacht een stevig duel.”

Nog speciaal aan de wedstrijd: Boeckenber­g is momenteel de productief­ste ploeg, Borgerhout/GW beschikt over de beste verdedigin­g. “Dat zijn natuurlijk leuke statistiek­en, maar ik dank niet dat dit voor de wedstrijd zelf bepalend zal zijn. Ik heb er vertrouwen in dat Boeckenber­g goed voor de dag kan komen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium