Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zo’n gedrag is echt niet oké”

Politie houdt vandalenst­reken Sint-Antonius Gang in het oog

-

De berichten over vernieling­en en overlast die de zogenaamde jeugdbende SAG, de SintAntoni­us Gang, aanrichtte in de buurt van het skatepark, werden donderdag gemengd onthaald. Sommigen lachen het weg en noemen het overdreven, terwijl anderen juist wel vinden dat een strengere aanpak zich opdringt.

Volgens Greet Wouters van de politiezon­e Voorkempen dateren de beschadigi­ngen al van 7 oktober. “Onze interventi­eploegen werden toen om 15.30u opgeroepen na een melding over vandalisme. Enkele jongeren zouden daar met dakpannen naar de bijgebouwe­n van de sporthal hebben gegooid en nadien zijn weggelopen. Onze ploegen hebben nazicht verricht maar konden geen verdachten aantreffen.”

De politie Voorkempen stelde wel een proces-verbaal op van de indeukinge­n van de metalen wand aan gymzaal De Zoest en volleybalh­al De Amigos. Ook een regenpijp hing los. “Onze interventi­eploegen houden al langer toezicht aan de sporthal en het skateterre­in”, zegt Wouters. “We onderzoeke­n nu in samenspraa­k met de burgemeest­er of er nieuwe maatregele­n nodig zijn.”

Doordat jeugdhuis JoeNiz dat vlak naast het skatepark ligt, door corona minder vaak open is, gaan sommige skatejonge­ren nu in de sporthal van Amigos naar het toilet. “In die toiletten gebeuren dingen die wij liever niet zien”, bevestigt Patrick Laurijssen, secretaris van Amigos Zoersel. “Er hangt soms een wietgeur en we hebben ook al eens een matras moeten wegsleuren. We hebben een bordje gehangen ‘verboden toegang voor onbevoegde­n’ en hingen camera’s vlak op de hoek als je binnenkomt, maar verder mogen wij ook niet filmen. Op onze deur werd al een tag gespoten.”

 ?? FOTO KMA ?? Michael (30) en Sam (16) bij het skatepark, met op de achtergron­d de sporthal van Amigos. “Andermans eigendom beschadige­n is niet oké. Straks sluiten ze hier het skatepark nog”, zegt Sam.
FOTO KMA Michael (30) en Sam (16) bij het skatepark, met op de achtergron­d de sporthal van Amigos. “Andermans eigendom beschadige­n is niet oké. Straks sluiten ze hier het skatepark nog”, zegt Sam.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium