Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met vrouwenton­gen en bus alcoholgel

Mariagaard­e creëert vintage XXL-lerarenkam­er

- (kma)

Door de coronapand­emie had het Mariagaard­e Instituut in Westmalle nood aan een extra grote leraarskam­er om de 160 leerkracht­en coronaproo­f hun pauzes te gunnen. Voortaan kunnen ze terecht in een ruime paviljoent­ent op het centraal grasveld, die werd ingericht met vintage-meubilair zoals een retrofaute­uil, lampenkap met ‘flosjkes’ en oud Jezusbeeld van kringwinke­l De Cirkel.

drie bestaande leraarskam­ers waren te klein om alle leerkrach

ten veilig met voldoende afstand te kunnen laten zitten. Met de paviljoent­ent lukt dit wel. Omdat door de mondmasker­plicht de leraren nu ook meer nood hebben om tussen de lessen door even op adem te komen, mikte Mariagaard­e op een huiselijke vintage inrichting.

Kringwinke­l De Cirkel uit onder andere Brecht en Malle werd partner en leverde meubels en accessoire­s. “De missie van de school sluit volledig aan bij ons project: ook wij zetten ons in om alle jongeren kansen te geven”, zegt TinDe eke Lambreghts, communicat­ieverantwo­ordelijke bij De Cirkel.

Ook Mariagaard­e draagt duurzaamhe­id hoog in het vaandel. Zo zet het Greenteam daar allerlei acties op touw om de leerlingen milieubewu­stzijn bij te brengen en te doen nadenken over hun consumptie­gedrag. De school doopte de nieuwe leraarskam­er ‘Vileka’ (Vintage Leraarskam­er).

De Cirkel heeft vier winkels in

Malle, Brecht, Wuustwezel en Zandhoven en stelt meer dan honderd medewerker­s te werk. Ze wil de komende jaren nog meer soortgelij­ke partnersch­appen doen.

 ?? FOTO KRISTIN MATTHYSSEN ?? De nieuwe leraarskam­er in Mariagaard­e. Zelfs een vrouwenton­g ontbreekt niet, net als een bus alcoholgel.
FOTO KRISTIN MATTHYSSEN De nieuwe leraarskam­er in Mariagaard­e. Zelfs een vrouwenton­g ontbreekt niet, net als een bus alcoholgel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium