Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jaarmarktc­ross wordt gereden zonder publiek

Tiendaagse kermis vindt wel gewoon plaats

-

Het bestuur heeft de knoop doorgehakt over de jaarmarkt in november. Er wordt een lightversi­e georganise­erd met een tiendaagse kermis én een jaarmarktc­ross op 11 november, zij het achter gesloten deuren.

Zoals verwacht wordt de jaarmarktd­ag zelf, op maandag 9 november, geschrapt. Onder voorbehoud van wijziginge­n in de federale maatregele­n of lokale situatie en met naleving van de coronamaat­regelen kan er toch nog een bezoek worden gebracht aan de kermis.

Concreet betekent dit dat van zaterdag 7 november tot en met maandag 16 november de kermiskram­ers neerstrijk­en op de vaste locatie, in de Em. Vanderveld­elaan, op de Heideplaat­s en in een stukje Rupelstraa­t.

Druktebaro­meter

Het parcours van de kermis zal er wel anders uitzien en stewards zullen erop toezien dat alles coronaproo­f en veilig verloopt. Bovendien wordt gewerkt met een maximumaan­tal bezoekers. Via een druktebaro­meter op de website en sociale media van de gemeente zal continu worden aangegeven of er nog capaciteit is. Die barometer kan je voor je kermisbezo­ek dus best even raadplegen.

De jaarmarktc­ross op 11 november, vanaf dit jaar onderdeel van de Telenet Superprest­ige, verloopt achter gesloten deuren. De wedstrijd is

volledig live te volgen op Sporza. Nevenactiv­iteiten

Alle andere nevenactiv­iteiten zijn geschrapt. Dat wil zeggen geen intrede van de Sint, geen jaarmarktt­entoonstel­lingen, geen wandeltoch­ten, geen Sint-Hubertusvi­ering en geen vuurwerk.

 ?? FOTO BELGA ?? De Nielse cross zal alleen op tv te volgen zijn.
FOTO BELGA De Nielse cross zal alleen op tv te volgen zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium