Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Net open “Mensen moeten eten, ook tijdens corona”

Nieuwe broodjesza­ak Skipp’s opent

-

Investeren in een zaak in de coronaperi­ode, gelukkig gebeurt het nog. Jamal El Yahiaoui en Natacha Cauwenberg­h openden in hun thuisgemee­nte Borsbeek broodjesza­ak Skipp’s aan de Lucien Hendrickxl­ei.

De beide partners speelden reeds voor de uitbraak van het virus met het idee om een eigen zaak te beginnen. Toch schrok deze onzekere periode hen niet af. “We konden onze spaarcente­n opdoen tijdens de lockdown of we konden ze investeren. Dan kozen we graag voor het laatste, want mensen moeten blijven eten, ook tijdens corona”, vertellen Jamal en Natacha.

Het pand waar ze Skipp’s openden, stond leeg nadat er vroeger een traiteur in huisde. Ze fristen het op tot een leuke broodjesza­ak. “De inwoners van Borsbeek zijn zeer multicultu­reel. Daarom besloten we om meer te zijn dan enkel een broodjesza­ak. We bieden ook mediterran­e specialite­iten aan zoals Marokkaans­e pannenkoek­en en Turkse pizza’s.”

Naast ter plaatse afhalen of blijven eten, kunnen klanten en bedrijven bestelling­en doorgeven om ze te laten leveren. Ook voor evenemente­n en feesten is het mogelijk om assortimen­ten te bestellen. Skipp’s zal ook geopend zijn op feestdagen.

Natacha en Jamal vinden het belangrijk dat ze alles zelf bereiden. “Van de kip curry tot de rosbief, alles wordt ambachteli­jk door ons gemaakt. Om dat met zoveel passie te doen, zijn we eigenlijk een kleine familie- en vriendenza­ak aangezien ook Amine en Anissa Yahyaoui ons bijstaan. Ze zijn nog studenten, maar ze helpen ons onder meer met de financiën en de sociale media.”

Zaalvoetba­l

Natacha werkte voor deze stap als freelancer, terwijl Jamal tien jaar ervaring opdeed bij het bedrijf Altoni Pasta in Schoten. “Veel mensen kennen ons goed in Borsbeek. Ik heb tien jaar in eerste nationale van de Belgische zaalvoetba­lcompetiti­e, bij onder meer FT Antwerpen, gespeeld. Dan leer je veel mensen kennen. Mijn bijnaam daar was Skipp, vandaar de naam van de zaak”, geeft Jamal aan.

Met ook nog eens de uitgang van het Sint-Jozefinsti­tuut over de deur en de drukke passage in het dorp van Borsbeek lijkt de ligging ideaal. “De eerste dagen zijn alvast heel erg druk geweest. Onze speciale broodjes Zizou, Loki en Salu, genoemd naar onze katten, zijn meteen een voltreffer. Hopelijk zijn we vertrokken.”

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Amine, Natacha, Jamal en Anissa stellen Skipp’s voor.
FOTO FILIP SPOELDERS Amine, Natacha, Jamal en Anissa stellen Skipp’s voor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium