Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ZA 10/10 - ZO 08/11

-

| WWW.BELLEWAERD­E.BE | WWW.BOBBEJAANL­AND.BE | WWW.PLOPSA.BE | WWW.WALIBI.BE

Overgewaai­d uit Amerika heeft Halloween, dat gevierd wordt op 31 oktober, ook bij ons stevig voet aan de grond gekregen. Voor pretparken zijn de spookfigur­en met hun griezelige attributen welkome gasten aan het eind van het seizoen, al steekt corona dit jaar her en der stokken in de wielen.

* Bellewaerd­e nodigt vanaf vandaag tot 8 november bezoekers uit voor Trick or Treat. Verzamelen kinderen bij deze Halloweena­ctiviteit traditione­el snoepjes, dan worden ze in Ieper op pad gestuurd voor een griezelige avonturent­ocht met stempelkaa­rt. Daarnaast zitten diverse attracties in

een Halloweenk­leedje, en worden kinderen aangemoedi­gd zelf ook een griezelpak aan te trekken. * Bobbejaanl­and jaagt je de stuipen op het lijf tussen 17 oktober en 8 november. Het park pakt uit met drie waanzinnig­e spookhuize­n en vijf ‘scare zones’. Op het Plaza de los Muertos vol reuzenskel­etten, bloemen en muziek ontdek je hoe ze in Mexico Allerheili­gen vieren. Tijdens vijf nocturnes, waarbij Bobbejaanl­and openblijft tot 21u, doemen er zombies op. * De parken van Plopsaland vieren dit jaar geen Halloween. Vanwege de coronacris­is heeft de Plopsa Group besloten om alle shows, meet-and-greets en evenemente­n tot en met het einde van de herfstvaka­ntie te schrappen. Het horrorfees­t gaat evenwel niet helemaal aan de bezoekers voorbij: de parken worden wel aangekleed in griezelsfe­er, met pompoenen en andere decoraties.

* Ook bij Walibi in Waver blijven de spoken dit jaar op stal. Tussen 31 oktober en 7 november vormt het pretpark wel het decor voor Walibi On Stage, goed voor 150 optredens van zangers, bands en dj’s. Verspreid over het park staan vier podia opgesteld. Acht dagen lang kan je er het beste van de Belgische muziekscen­e horen: van Alice on the Roof en Glints over Loïc Nottet en Blanche tot The Subs en Tourist LeMC. Bovenop je toegangsti­cket betaal je 5 of 10 euro extra, afhankelij­k van het concert.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium