Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ploegnieuw­s:

-

Dankzij een zes op zes tegen Diest en Pelt stappen Charles Arewa en Sint-Lenaarts zondag duidelijk vol vertrouwen de bus op richting Termien. “Als we ons niveau halen, moeten we van niemand schrik hebben”, zegt de centrale verdediger.

Voor Arewa wordt het de eerste confrontat­ie met Termien. “Bij Turnhout was ik vorig seizoen geschorst voor de wedstrijd tegen hen”, legt hij uit. “Al heb ik de match toen wel gezien en ik vond het allesbehal­ve een slecht elftal. Bovendien hebben de Limburgers vorige week bijzonder zwaar uitgehaald door met 2-6 te gaan winnen bij Racing Mechelen, wat toch ook niet de eerste de beste ploeg is. Daarom zijn we op onze hoede.”

Ook Sint-Lenaarts kan met een zes op zes mooie adelbrieve­n voorleggen. “Vooral vorige zaterdag tegen Pelt speelden we een heel goede match. We zijn wel heel diep geweest, waardoor het dagje vrijaf dinsdag goed uitkwam. Zeker omdat verschille­nde jongens met wat kwaaltjes sukkelen. Al doen die altijd net iets minder pijn als je wint. (lacht) Bovendien is dankzij onze zes op zes de zware nederlaag tegen Betekom op de openingssp­eeldag helemaal vergeten.”

Net niet kind van de rekening

Na die offday leek Arewa nochtans het kind van de rekening te worden. “Het zit allemaal in een klein hoekje. De week nadien zat ik bijvoorbee­ld normaal gezien op de bank tegen Diest, maar door het afhaken van De Roover tijdens de opwarming mocht ik toch starten. Natuurlijk is dat jammer voor Dario, maar de een zijn dood is de andere zijn brood. Bovendien heb ik mijn kans gegrepen, waardoor ik ook vorige week tegen Pelt mocht blijven staan. Ik vind trouwens alsmaar beter mijn draai. In het begin was het duidelijk nog wat zoeken achterin, maar onze organisati­e staat steeds meer op punt. Al zullen we wel elke week moeten blijven presteren, want de vervangers staan klaar.”

Gekomen van Turnhout

De Eesterploe­g plukte Arewa in het tussenseiz­oen weg bij reeksgenoo­t Turnhout. “Het was eigenlijk de bedoeling dat ik zou verhuizen naar Antwerpen, waardoor SintLenaar­ts dichter was, maar uiteindeli­jk is dat niet gebeurd. Al heb ik zeker geen spijt van mijn keuze. Het moment dat ik hier tekende, was er niet alleen nog heel wat onduidelij­kheid bij Turnhout. Het rommelde daar intern ook een beetje en daarom heb ik voor iets meer stabilitei­t gekozen.”

Kern:

De weinige kansen die Bierinckx op de piste kreeg, greep hij met beide handen. Het resultaat: twee dikke records op de 5.000 meter: eerst 14’29”89 in Nijmegen en daarna 14’24”45 op de Nacht van de Atletiek op 6 september. “Nadien heb ik nog verder getraind met het BK 10 kilometer op de weg als grote doel”, zegt Bierinckx. “Intussen deed ik nog enkele duatlons in Frankrijk en mijn loopniveau was best oké. Ongeveer vergelijkb­aar met het niveau dat ik haalde op de 5.000 meter. De vorm is in orde. Ik hoop dat ik in een mooi groepje kan meegaan. Ik heb alleen een beetje schrik dat veel lopers te enthousias­t gaan starten. Zelf vertrek ik liever iets trager om daarna wat te versnellen. Het is wel het sterkste deelnemers­veld ooit. Er zijn veel lopers van ongeveer mijn niveau.”

De 30-jarige loper zit in de vorm van zijn leven en gaat resoluut voor een topchrono. “Ik zou graag dicht bij de dertig minuten en liefst eronder uitkomen. Als alles ideaal verloopt, is dat mogelijk. Welke plaats ik dan haal, vind ik minder belangrijk. De hoofdzaak is de tijd. Momenteel is mijn record op de weg 30’50. Normaal gezien moet ik zeker beter kunnen doen.”

 ?? FOTO SMB ?? “Het was de bedoeling dat ik zou verhuizen naar Antwerpen, waardoor Sint-Lenaarts dichter was, maar dat is uiteindeli­jk niet gebeurd. Al heb ik zeker geen spijt van mijn keuze”, zegt Charles Arewa.
FOTO SMB “Het was de bedoeling dat ik zou verhuizen naar Antwerpen, waardoor Sint-Lenaarts dichter was, maar dat is uiteindeli­jk niet gebeurd. Al heb ik zeker geen spijt van mijn keuze”, zegt Charles Arewa.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium