Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil snel zekerheid over mijn toekomst”

-

Tosh Van der Sande eiste woensdag in de finale van de Brabantse Pijl een opvallende rol op. Met een indrukwekk­ende versnellin­g op een van de kasseihell­ingen zorgde hij zelfs voor de definitiev­e samenstell­ing van de kopgroep waarin ook de latere winnaar Julian Alaphilipp­e zat.

“De Brabantse Pijl past qua parcours het best bij mijn mogelijkhe­den”, vindt de 29-jarige Wijnegemna­ar, die al enkele jaren definitief in Spanje verblijft. “Het was woensdag niet de eerste keer dat ik me in die wedstrijd in de kijker reed. Mijn conditie is op dit moment gewoon meer dan goed. Ik was woensdag vertrokken met het voornemen om me opnieuw te laten opmerken.”

Dat Van der Sande niet kon verlengen bij Lotto-Soudal en het ook nog niet zeker is of hij volgend seizoen überhaupt nog prof is, speelt allicht ook mee. “Ik kan niet ontkennen dat het in mijn achterhoof­d speelt. Al heb ik er voor de volle honderd procent vertrouwen ik dat ik ook volgend jaar nog deel zal uitmaken van het profpeloto­n. Natuurlijk zal ik pas zeker zijn als ik mijn handtekeni­ng kan zetten. Als mijn prestatie van woensdag daartoe heeft bijdragen, des te beter. Al wil ik ook nog eens benadrukke­n dat het niet onmogelijk is dat ik gewoon bij LottoSouda­l blijf. Ik wist al langer dat een verlenging geen evidentie zou worden. Als je links en rechts hoort dat er budgetprob­lemen zijn, weet je dat het bang afwachten wordt. Toen naar buiten kwam dat de kans groot was dat ik samen met nog enkele andere renners andere oorden zou moeten opzoeken, kwam dat niet meer als een complete verrassing.”

World Tour geen must

En dus dacht Van der Sande al eens na over zijn verdere toekomst, mocht hij definitief te horen krijgen dat er voor hem geen plaats meer is bij Lotto-Soudal. “Het zou mooi zijn om bij een andere World Tour-ploeg onderdak te kunnen vinden, maar het is geen must. Er zijn ook procontine­ntale ploegen die een mooi programma rijden. Daar zou ik evengoed mijn draai kunnen vinden. Alleen: de plaatsjes worden duur en daarom mag het allemaal niet te lang meer aanslepen.”

Met de Vuelta wordt het nog een zwaar seizoensei­nde voor de Antwerpena­ar. “Ik start voor de zesde keer in de Ronde van Spanje. Met mijn huidige conditie ga ik er ook naartoe om te presteren. Ik was al enkele keren dicht bij een ritzege, misschien lukt het me dit jaar wel.”

2DE PROVINCIAL­E A

 ?? FOTO PN ?? Tosh Van der Sande woensdag aan het werk in de Brabantse Pijl.
FOTO PN Tosh Van der Sande woensdag aan het werk in de Brabantse Pijl.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium