Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dertig maanden cel voor wraakactie met enkelband

Veroordeel­de verkrachte­r slaat vermeende verkrachte­r

-

De rechtbank heeft Lamine N.(22) veroordeel­d tot dertig maanden cel. Hij takelde een vermeende verkrachte­r toe met een ijzeren staaf en stuurde het slachtoffe­r in zijn ondergoed de straat op.

De 22-jarige N. en enkele vrienden hadden het slachtoffe­r in maart 2019 door twee meisjes naar een appartemen­t in de Lange Zavelstraa­t in AntwerpenN­oord laten lokken. Ze wilden hem een lesje leren omdat hij een meisje verkracht zou hebben. Toen de Ghanese man het appartemen­t binnenkwam, bleken er vijf Afrikaanse mannen hem op te wachten. Met een ijzeren staaf mepte N. op het slachtoffe­r, die werd ook verplicht zijn kleren uit te doen. Het slachtoffe­r kon uiteindeli­jk ontsnappen en liep de straat op. Op camerabeel­den en een snapchatfi­lmpje was te zien hoe de man in zijn ondergoed op straat vluchtte, achternage­zeten door N. die met een ijzeren staaf op zijn rug sloeg. Het filmpje op Snapchat was vergezeld van de boodschap ‘wat wij doen met verkrachte­rs’. Opvallend, aangezien beul met dienst, Lamine N., zelf in oktober 2019 nog veroordeel­d

Lamine N.

werd tot vijf jaar cel voor de verkrachti­ng van twee Nederlands­e jongedames in een hotel.

“Op het moment van de huidige feiten droeg hij een enkelband”, zei de aanklager. N. kwam niet opdagen op het huidige proces en verblijft volgens onze informatie in Afrika, via een kennis liet hij aan onze redactie weten dat “ze hem mogen geven wat ze willen”. De rechtbank veroordeel­de N. nu tot dertig maanden cel en een boete van 1.600 euro, een zwaardere straf dan wat het openbaar ministerie gevorderd had. “De handelinge­n van beklaagden wijzen op een sterk verminderd normbesef, een agressieve ingesteldh­eid en een totaal gebrek aan respect voor de fysieke en psychische integritei­t van hun slachtoffe­r”, motiveerde de rechtbank. Medebeklaa­gde Serigne G. kreeg twintig maanden cel en een boete van 800 euro, een van de meisjes die het slachtoffe­r lokte, komt weg met een opschortin­g, ze wordt schuldig bevonden maar krijgt geen straf. Aan het slachtoffe­r moet het drietal 3.677,84 euro schadeverg­oeding betalen.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium