Gazet van Antwerpen Stad en Rand

5 besmetting­en, 90 ‘risicocont­acten’

Uitbraak in turnclub Artgym

-

Meer dan een derde van de leden van turnclub Artgym uit Kapellen heeft tijdens trainingen een risicocont­act gehad. Vijf mensen die deze week training gaven, hebben namelijk positief getest op het coronaviru­s. Uit voorzorg adviseert de club negentig kinderen om in quarantain­e te gaan.

De turnclub telt om en bij de 280 leden tussen de 4 en 18 jaar. Vijf mensen uit hetzelfde gezin dat bij de club is betrokken, zijn nu besmet. Drie ervan gaven deze week nog training, zij het met mondmasker. Uit voorzorg raadt de club de ouders van de betrokken kinderen (boven de 6 jaar) aan om hun zoon of dochter in quarantain­e te laten gaan. De risicocont­acten deden zich voor tijdens de sessies acrogym en tumbling.

De gymfederat­ie schrijft voor dat kinderen die in nauw contact zijn geweest met iemand die is besmet zeven dagen in quarantain­e moeten, met een test op dag vijf. De club kan niemand verplichte­n om dat te doen, dat is de verantwoor­delijkheid van de ouders. Kapels sportschep­en Koen Helsen (Open Vld) werd op de hoogte gebracht van wat is gebeurd. “Op dit moment is het niet nodig dat er actie wordt ondernomen door de gemeente. De club en de gymfederat­ie namen hun verantwoor­delijkheid en alles lijkt nu onder controle.”

Zeker tot volgende week woensdag 14 oktober worden alle lessen van de turnclub afgelast. Op die manier hoopt Artgym de verspreidi­ng van het virus te helpen indijken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium