Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Deurnestee­nweg verhuist naar andere kant Quick

Ter voorbereid­ing nieuwe Hoogmolenb­rug

-

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verlegt de komende weken de Deurnestee­nweg om een nieuw kruispunt met de Merksemseb­aan te vormen. De aanleg van deze nieuwe infrastruc­tuur start maandag 12 oktober en moet in de herfstvaka­ntie klaar zijn.

AWV realiseert een nieuwe verbinding tussen de Merksemseb­aan en de bestaande Deurnestee­nweg. Bijna 200 meter ten westen van het huidige kruispunt ontstaat zo een nieuw kruispunt. De Vlaamse Waterweg zal hier in 2022 immers de nieuwe Hoogmolenb­rug op aansluiten.

Het nieuwe deel van de Deurnestee­nweg wordt de hoofdas voor verkeer tussen Deurne, Wijnegem en Schoten. Drie voorsortee­rstroken zorgen voor een vlottere verkeersaf­wikkeling. Er komen vrijliggen­de dubbelrich­tingsfiets­paden aan beide zijden.

De oude rijbaan van de Deurnestee­nweg blijft bestaan als lokale as voor de aanliggend­e bedrijven. Wel wordt de huidige aansluitin­g met de Merksemseb­aan in november vernieuwd. Dit kruispunt blijft volledig in gebruik tot de openstelli­ng van de nieuwe Hoogmolenb­rug.

AWV legt in enkele weken tijd een volledig nieuw weggedeelt­e aan. Omdat dat aansluit op de bestaande Deurnestee­nweg is deze wel onderbroke­n tijdens de duur van de werken. Voetganger­s en fietsers kunnen de werfzone passeren via een afgescheid­en doorgang. Gemotorise­erd verkeer volgt een omleiding via de Ruggeveldl­aan, Turnhoutse­baan en Houtlaan of via de Confortale­i en Ter Heydelaan. De bedrijven langs de Deurnestee­nweg blijven bereikbaar vanaf de Merksemseb­aan.

Najaarskoe­rsen in wieleratmo­sfeer

Dit najaar kunt u live alle koersen volgen in wielercafé De Musette. Omgeven door wielertrui­tjes, bekers en andere koersmemor­abilia is het de ideale omgeving om te supportere­n. Vooraf reserveren is niet mogelijk. Vanaf 14 oktober veranderen de openingsur­en van De Musette: donderdag van 12 tot 18u, op vrijdag en zaterdag van 12 tot 20u en op zondagen van 10 tot 18u.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium