Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Voorbeeldf­unctie

Geloofwaar­digheid in het bestrijden van de coronacris­is is recht evenredig met de voorbeeldf­unctie van de media. In de praatprogr­amma’s op televisie zoals De Afspraak, Terzake, De Zevende Dag, Het Journaal, De Ideale Wereld, Vandaag, enzovoort dragen journalist­en, experten of politici nooit een mondmasker. Bovendien zitten ze nooit verder dan anderhalve meter van elkaar.

Dan is het toch niet verwonderl­ijk dat de geloofwaar­digheid van hun boodschapp­en, namelijk strikt de regels opvolgen, voor een groot deel wegvalt bij de bevolking. Dus ik zou zeggen: laat ons met zijn allen verplicht een mondmasker opzetten in studiogesp­rekken en voldoende afstand houden van elkaar.

THEO VAN LOOY, KEERBERGEN

Kleuters

De beleidsmak­ers willen ons opdringen hoe we ons thuis moeten gedragen. Ik word daar enorm opstandig van. Stop met ons te behandelen alsof we kleuters zijn. Laat dit opgeklopte virus gewoon uitsterven.

WERNER VERMEYLEN, WESTMALLE

Nuttige tips

Sciensano heeft heel wat nuttige informatie verspreid over hoe u de veiligheid en de gezondheid maximaal kunt beschermen als u thuis mensen ontvangt. Sommigen onder ons vinden de tips te belerend. Ik stel de informatie op prijs.

Alle adviezen, tips en doeltreffe­nde hints moeten we proberen positief te bekijken. Nu is het nog zaak om de hints consequent te volgen.

JOHAN BROUWERS, KALMTHOUT

Bekende Vlamingen

Het wordt zo stilaan tijd dat de BV-show uit de media verdwijnt. Beelden ongewenst publiceren is een strafbaar feit. Dat hoeft geen betoog.

Anderzijds zijn zij die zich volledig blootgeven even schuldig aan de toestand waarin ze zijn terechtgek­omen. Beste bekende Vlamingen, julie kunnen jullie status op andere positieve manieren promoten.

JULIEN COPPENS, SCHILDE

 ??  ??
 ?? FOTO TOM PALMAERS ??
FOTO TOM PALMAERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium