Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Was dit een bus, een tram of een blik sardientje­s?

-

Door een vakbondsac­tie bij De Lijn was de dienstverl­ening gisteren ernstig verstoord. In Antwerpen reden amper bussen of trams en dat was te merken. Op verschille­nde wel rijdende voertuigen zaten reizigers als sardientje­s in een blik. De Lijn vroeg begrip voor de situatie, maar riep ook op tot gezond verstand.

“Erg coronaproo­f kun je dit niet noemen”, zei een misnoegde reiziger die tram 5 nam op Linkeroeve­r richting Groenplaat­s. Iedereen mocht dan wel een mondmasker dragen (wat nog steeds verplicht is op het openbaar vervoer), de anderhalve meter afstand was in het beste geval anderhalve centimeter.

De Lijn zat verveeld met de situatie, maar vroeg wel begrip. De reizigers werden opgeroepen hun gezond verstand te gebruiken. “Iedereen moet sowieso een mondmasker dragen, op de bus of tram en ook op de perrons. Het is door de Veiligheid­sraad verplicht en het biedt beschermin­g tegen besmetting. En wie zich ziek voelt, blijft natuurlijk best thuis”, aldus Karen Van der Sype van De Lijn.

De 24 uursstakin­g bij De Lijn was het gevolg van de plannen van de Vlaamse regering om het “vervoer op maat” – de belbuscent­rale en het leerlingen­vervoer – tegen 2022 door een private speler te laten regelen. De vakbonden vrezen dat vijftig personeels­leden die zich bezighoude­n met die planning daardoor de overstap moeten maken naar een privébedri­jf, waar ze geen garanties krijgen op werkzekerh­eid.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium