Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mega World nu al in slechte papieren

- (krs)

Achterstal­lig huurgeld, de bedrijfsre­visor die de jaarrekeni­ng weigert goed te keuren: Mega World, de opvolger van Blokker, lijkt in slechte papieren te zitten.

“Eerst liep het gerucht van de achterstal­lige huren in Wallonië”, zegt Eric Vuchelen van de liberale vakbond ACLVB. “Intussen horen we het een beetje overal. De winkel van Heist-op-den-Berg kreeg donderdag zelfs een deurwaarde­r over de vloer. Die was gestuurd door de winkeleige­naar, die nog meer panden verhuurt aan Mega World. Na wat telefoontj­es werden de verschuldi­gde bedragen uiteindeli­jk overgeschr­even.”

“De bedrijfsre­visor weigerde enkele weken geleden nog het jaarversla­g goed te keuren”, zegt Marc Jacobs van ACV Puls. “Het probleem is dat de revisor, ondanks herhaald aandringen, niet alle cijfers en info heeft gekregen om zijn wettelijke opdracht uit te voeren.”

Volgens onze informatie zou de Kamer voor Handelsond­erzoek van de rechtbank van Mechelen zich op vraag van de revisor buigen over Mega World; dat betekent dat er serieuze vermoedens zijn dat het bedrijf betalingsm­oeilijkhed­en heeft. Nederlands zakenman en eigenaar Dirk Bron zou al tweemaal zijn uitgenodig­d maar stuurde even vaak zijn kat. Bovendien zou de ondernemin­g geen btw, geen bedrijfsvo­orheffing en geen RSZ-bijdragen hebben gestort.

In een korte reactie zegt Bron dat de mensen zich geen zorgen moeten maken. Hij geeft wel toe dat het niet makkelijk is: “Het zit ons niet mee, met corona en zo. En eerste minister De Croo helpt ook niet echt met zijn strenge maatregele­n. Maar we doen er alles aan om de zaak te redden, écht waar.” Zei hij daar “redden”?

 ?? FOTO RR ?? Eigenaar Dirk Bron.
FOTO RR Eigenaar Dirk Bron.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium