Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voetbalclu­b speelt eindelijk op kunstgras

U7 Koningshof waant zich in Champions League

- (jaa)

De hymne van de Champions League klonk zaterdag op De Pheyp, om 9u ’s morgens dan nog. Niet de spelers van Real Madrid of Bayern München liepen het veld op, maar de U7 van Club Koningshof. “Wij zijn al even gelukkig met dit kunstgrasv­eld als met het winnen van een grote beker”, zegt voorzitter Jeroen Stockbroek­x.

Wat twee jaar geleden een droom leek, is sneller dan velen voor mogelijk achtten, werkelijkh­eid geworden. Op deze door bomen omzoomde plek, waar de grootvader van Jeroen Stockbroek­x in 1952 een stuk heidegrond omploegde tot voetbalter­rein, ligt een nagelnieuw eeuwig groen kunstgrasv­eld. “Geen overbodige luxe want in onze lange geschieden­is verzamelde­n we heel wat titels, maar moesten we ook te veel matchen en trainingen afgelasten omdat dit veldje weer eens onder water stond.”

Als er wel gespeeld kon worden, stuiterde de bal alle richtingen uit. Het grasveld werd snel na de jaarlijkse inzaaiing herschapen in een hobbelige akker. “Dat hier nu state-of-the-art sportinfra­structuur ligt, is het resultaat van teamwork, en we konden gelukkig ook rekenen op de steun van lokaal bestuur Schoten.”

Dat burgemeest­er Maarten De Veuster (N-VA) een verleden heeft bij ‘aartsrivaa­l’ Simikos, stond niet in de weg dat de gemeente een derde van de 425.000 euro die de aanleg van De Pheyp 2.0 gekost heeft, voor haar rekening nam. “Nadat we er door aankoop en het opnieuw ter beschikkin­g stellen van deze grond eerder al voor hadden gezorgd dat Koningshof op zijn heimat kon blijven voetballen. Want het heeft er lang naar uitgezien dat ook hier villa’s gebouwd zouden worden”, aldus de burgemeest­er.

Na het knippen van het lintje, speelden de lokale blauw-witte U7 uitgereken­d tegen Simikos het nieuwe kunstgrasv­eld vol overgave in. Al bij al was dit zeker naar Koningshof-normen een bescheiden inhuldigin­g, maar daar zat corona natuurlijk voor veel tussen.

Terwijl de bal mooi rolt, droomt Koningshof alweer van een volgende stap: een nieuwe kantine met dito kleedkamer­s. Want die zijn evenzeer nodig.

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Voorzitter Jeroen Stockbroek­x, burgemeest­er Maarten De Veuster en enkele piepjonge talenten van Club Koningshof.
FOTO JAN AUMAN Voorzitter Jeroen Stockbroek­x, burgemeest­er Maarten De Veuster en enkele piepjonge talenten van Club Koningshof.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium