Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Luchthaven, treinstati­ons en hotels”

Mama Karen en zoontjes Jonas en Milan

-

Mama Karen en zoontjes Jonas en Milan wonen niet in de stad maar krijgen elke dag wel een flink pak luchthaven­lawaai over zich heen. Logisch dat de eerste ideeën over transport en reizen zullen gaan.

Dus denkt Milan aan een treinstati­on, een luchthaven­gebouw en hotels om toeristen die de stad bezoeken te laten overnachte­n. Jonas wil ook wat vertier en kleeft op zijn houten blok een kinderboer­derij. Hij plant hem netjes neer aan de rand van het blad, zo ver mogelijk van de het vliegtuigl­awaai. Hij tekent meteen een grote weide eromheen waar hij ook fruitbomen laat groeien. “Zo moet de boer niet te ver om voedsel voor de dieren.”

Bakker en ijssalon

Mama Karen heeft andere ideeen: een bakker, een ijssalon en een centrum met lokale handelaars. “Veel aangenamer en ook duurzamer om te winkelen”, zegt ze. En de auto’s moeten uit het centrum weg, dus gaat ze met de viltstift resoluut aan de slag om het centrumple­in waar ze ook de kerk zette vol te tekenen met stoeptegel­s.

Milan stelt vast dat hij zijn treinstati­on veel te ver van dat winkelcent­rum heeft gezet. “Mag ik dat nog verplaatse­n?” vraagt hij. “Je moet toch recht van het station naar je bestemming kunnen wandelen want je hebt geen auto of fiets bij de hand.” Toch wordt de auto niet helemaal geweerd, dus moet er ook een parking worden aangelegd. “Die moet centraal liggen, niet iedereen komt voor hetzelfde naar de stad”, zegt Jonas. “En hoe zou je trouwens zonder auto aan mijn kinderboer­derij geraken?” Maar een autoweg die door de stad slingert, dat vinden de anderen te gevaarlijk, zeker als er geen fietspad wordt voorzien en dat moet dan absoluut los van de rijweg liggen.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Karen met Milan en Jonas.
FOTO JAN VAN DER PERRE Karen met Milan en Jonas.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium