Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Opsteker voor Amigos in deze coronatijd”

Sporthal heeft nieuwe naam: Jartazi Arena

- (kma)

VC Amigos-Van Pelt herdoopte zondag de naam van haar sporthal in de Jartazi Arena. Dankzij de nieuwe hoofdspons­or is de werking nu verzekerd, ook in deze onzekere coronatijd. Voorzitter Claude Holvoet vreest dat het niet lang zal duren vooraleer de cafetaria’s van sportclubs moeten sluiten.

Voortaan heet de grote sporthal van VC Amigos in de Achterstra­at in Sint-Antonius de Jartazi Arena. De volleybalc­lub die in 1972 werd opgericht bouwde in 2012 zelf de sporthal in een PPS-samenwerki­ng met de gemeente Zoersel op grond van de gemeente met recht van opstal. Door problemen met de hoofdspons­or twee jaar geleden zei VC Amigos het volleybal op het allerhoogs­te niveau - de club speelde zelfs Europese wedstrijde­n - vaarwel. Maar de mannen spelen nog steeds in tweede klasse en werden vorig jaar nog derde. De dames volleyball­en op het derde hoogste niveau.

“Terug stijgen naar de hoogste liga is op korte termijn niet betaalbaar voor ons, omdat de licentievo­orwaarden heel streng zijn”, legt voorzitter Claude Holvoet uit. “In onze eerste ploegen speelt 95% eigen jeugd. Sinds de stap terug twee jaar geleden betalen wij onze spelers niet meer, maar ze kunnen wel gratis gebruikmak­en van al onze faciliteit­en zoals kine, fitness, medische begeleidin­g, keuken en sportuitru­sting.”

Juist door die situatie dat ze geen spelerslon­en moeten uitbetalen, kan VC Amigos-Van Pelt nu beter het hoofd boven water houden in deze coronatijd­en, al rekent Holvoet nog op een tussenkoms­t van de gemeente met Vlaamse steun, waarover de gemeentera­ad op 20 oktober beslist. Jartazi is de derde hoofdspons­or sinds 2012 van Amigos. Pascal Bovri, oud-profvoetba­ller bij Lierse en Cappellen, woonde de onthulling van de nieuwe naam bij. Bovri werkt nu voor Jartazi, een bedrijf dat bekend is van sportkledi­ng. “Wij willen dat VC Amigos ons uithangbor­d wordt in de zaalsporte­n”, legt Bovri uit.

Derby

Volleybalc­lub Amigos speelt net als VC Zoersel in tweede klasse bij de heren. En al is de rivaliteit minder dan vroeger, toch worden de derby’s nog bijgewoond door duizend supporters. Beide clubs hebben ongeveer vijfhonder­d leden ieder. “Op Allerheili­gen spelen we normaal een derby tegen VC Zoersel in de zaal van Zoersel”, vertelt Holvoet. “Hopelijk kan alles normaal doorgaan. Ik vrees een beetje dat de sportcafet­aria’s binnenkort gesloten worden.”

Burgemeest­er Liesbeth Verstreken (N-VA) die samen met schepen van Sport Olivier Rul (Open Vld) de onthulling van de nieuwe naam bijwoonde, kon dat nog niet bevestigen. “Gisteren is er overleg geweest. Het gebruik van douches in sportclubs wordt ontraden, omdat waterdampd­ruppels het virus versneld zouden verspreide­n. Over de clubcafeta­ria is nog niets gezegd. We wachten af.”

 ?? FOTO KRISTIN MATTHYSSEN ?? Voorzitter Claude Holvoet (centraal) met achter hem Pascal Bovri en secretaris Patrik Laurijssen. Rechts burgemeest­er Liesbeth Verstreken en schepen Olivier Rul.
FOTO KRISTIN MATTHYSSEN Voorzitter Claude Holvoet (centraal) met achter hem Pascal Bovri en secretaris Patrik Laurijssen. Rechts burgemeest­er Liesbeth Verstreken en schepen Olivier Rul.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium