Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oranje wint niet in Bosnië, Haaland scoort hattrick

-

Geen winst voor Oranje, een zuinige zege voor Spanje, drie goals van Erling Haaland: dit is wat u nog moet onthouden van het voorbije weekend in de Nations League.

Na een 0-1-nederlaag tegen Mexico won Frank de Boer ook zijn tweede wedstrijd als bondscoach van Oranje niet. Nederland werd in Bosnië op 0-0 gehouden. Na een flauwe eerste helft lieten onze noorderbur­en het vooral in het slotkwarti­er liggen. Frenkie de Jong stuitte op een prima doelman Sehic en zag een poging voor de lijn gered, ook Luuk de Jong vond de Bosnische goalie op zijn weg. Invaller Babel had het moeten beslissen, maar zijn kapsel schitterde wederom meer dan zijn voeten. Hij mikte naast. “We zullen het beter moeten doen. Als Oranje hadden we hier zeker moeten winnen”, baalde aanvoerder Virgil van Dijk. Woensdag wacht Italië.

Spanje, met de 17-jarige Barça-sensatie Ansu Fati in de basis, klopte Zwitserlan­d (1-0). Alleen Mikel Oyarzabal van Sociedad scoorde. In dezelfde groep pakte Duitsland zijn eerste driepunter tegen een Belgisch getint Oekraïne. Sobol (Club Brugge) en Yaremchuk (AA Gent) stonden aan de aftrap, Makarenko (Kortrijk) viel in. Die Mannschaft werd geholpen door een gruwelijke blunder van Dynamo Kievdoelma­n Bushchan. Die liet een voorzet van Klosterman­n als een stuk zeep door zijn handen glippen, op het hoofd van Goretzka, waarna de bal in doel verdween. De aansluitin­gstreffer van Ruslan Malinovsky­i, vanop de stip, kwam te laat.

Walem verliest weer

In de lagere reeksen van de Nations League blikte Noorwegen Roemenië in. Erling Haaland maakte zijn eerste hattrick bij de nationale ploeg, Alexander Sorloth (ex-AA Gent) pikte ook een goal mee. Johan Walem verloor ook zijn vierde interland als bondscoach van Cyprus. In Luxemburg werd het 2-0. Sinani van Waasland-Beveren maakte beide goals.(kvu)

 ?? FOTO AP ??
FOTO AP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium