Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hamilton evenaart Schumi

Engelse wereldkamp­ioen rijdt 91ste keer als winnaar over finish

- GERT VERMERSCH

Lewis Hamilton (35) mocht op de Nürburgrin­g voor de 91ste keer de grootste trofee in de lucht gooien. Meteen goed voor een evenaring van het ongenaakba­ar gewaande zegerecord van Michael Schumacher. Door de opgave van Mercedeste­ammaat Valtteri Bottas is Hamilton ook zo goed als zeker van een zevende wereldtite­l.

Het emotioneel­ste moment van de Grosser Preis der Eifel kwam er tijdens de interviews na de race. Winnaar Lewis Hamilton werd er verrast door Mick Schumacher. De zoon van de zevenvoudi­ge wereldkamp­ioen schonk Hamilton een helm van vader Michael, omdat de Brit net het zegerecord van Schumacher senior had geëvenaard. Hamilton werd er zowaar even sprakeloos door.

“Weet je, in mijn kinderjare­n speelde ik wel eens een racespelle­tje”, prevelde Hamilton toen hij bekomen was. “En toen was ik meestal Michael Schumacher. Iemand die zijn sport zo domineerde, en jaar na jaar de beste was, die kan je als jonge kerel alleen maar bewonderen. Dat ik ooit evenveel overwinnin­gen als Michael zou behalen, dat kon ik me toen nooit voorstelle­n. Ik besefte het hier trouwens pas tijdens mijn uitloopron­de, toen ik al enkele minuten over de streep was.”

Niet dat Hamilton vooraf geen tijd had gehad om eraan te denken. Teammaat Valtteri Bottas verdween al snel uit de wedstrijd – de eerste opgave om technische redenen voor een Mercedesri­jder in meer dan twee jaar – en Max Verstappen kon slechts aansluitin­g vinden nadat de wedstrijd kort voor het eind was geneutrali­seerd. Maar zelfs dan kon de Nederlande­r nooit een bedreiging vormen voor Hamilton. Die telt in de WK-tussenstan­d nu 69 punten voorsprong op Bottas. Dat betekent dat Hamilton over twee races al zeker kan zijn van een zevende wereldtite­l. En ja, ook dat zal een evenaring van een record van Schumacher zijn.

Eerste podium voor Renault

Door de opgaves van Bottas en Red Bull-rijder Albon stond er ook nog eens een rijder uit een middenmoot­team op het podium. Daniel Ricciardo bezorgde Renault een eerste podium in het hybridetij­dperk, en dat liet de Australiër om meer dan één reden breed grijnzen. “Nu moet mijn teambaas Cyril Abiteboul een tattoo laten zetten”, stelde Ricciardo. “Dat was de afspraak die we begin dit seizoen hebben gemaakt. En ik mag kiezen wat het wordt.”

 ?? FOTO AFP ?? Een emotioneel moment:
Lewis Hamilton bewondert een helm van Michael Schumacher die hij uit handen van diens zoon Mick ontvangen heeft omdat hij het zegerecord van Schumi geëvenaard heeft.
FOTO AFP Een emotioneel moment: Lewis Hamilton bewondert een helm van Michael Schumacher die hij uit handen van diens zoon Mick ontvangen heeft omdat hij het zegerecord van Schumi geëvenaard heeft.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium