Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als Limburger? Wat denk je nu? Racing Genk natuurlijk”

Dessel knokt zich na verlenging­en voorbij Wezet, Alessandro Cerigioni heeft duidelijke voorkeur voor tegenstrev­er

- WIM RUTS

Dessel Sport mag zich opnieuw opmaken voor een leuke bekeraffic­he met een ploeg uit eerste klasse. Ondanks een zeer verstoorde voorbereid­ing ging groen-wit gisteren na verlenging­en winnen bij reeksgenoo­t Wezet. Vanmiddag kent Dessel zijn tegenstand­er in de volgende ronde.

Trainer Benny Lunenburg kon ondank alles toch op een zo goed als volledige kern rekenen. Alleen Stig Engelen, die de voorbije week op training nog moest afhaken wegens te veel naweeën van het coronaviru­s, en Jens Verbeek, uitgevalle­n op de zaterdagtr­aining, waren er niet bij. “We konden pas sinds dinsdag weer echt trainen en topfit waren we dan ook zeker niet”, sprak Alessandro Cerigioni, zelf een van de vele Desselse Covidslach­toffers. “Voetbal heeft echter niet alleen met fysieke conditie te maken, maar evenzeer met het mentale. Met de hele groep hebben we heel veel karakter getoond, dat heeft nu misschien wel tot ons succes geleid.”

Al na tien minuten opende Cerigioni de score, waardoor de geschieden­is zich herhaalde. Ook vorig seizoen was het namelijk Cerigioni die, toen in zijn eerste wedstrijd voor Dessel, al vroeg in de partij scoorde op bezoek bij Wezet. Toen deed de ex-prof van Lommel de netten al drie minuten trillen en bleef die score negentig minuten op het bord. Nu duurde het tien minuten vooraleer de 0-1 op het bord kwam en, erger voor Dessel, iets over halfweg de eerste helft de gelijkmake­r volgde. “Die gelijkmake­r viel een beetje uit de lucht, maar was op dat moment wel terecht. Voor rust vond ik Wezet al bij al de betere ploeg. Na de pauze waren wij dat, maar de 1-1 bleef op het bord en dus kregen we verlenging­en. Gezien onze magere voorbereid­ing hadden we dat liever vermeden, maar opnieuw kwam ons karakter naar boven en konden we dankzij invaller Boulaouali de partij naar onze hand zetten.”

Op dat moment zat Cerigioni al op de bank, kort na het begin van de eerste helft van de verlenging­en was hij naar de kant gehaald. “De voorbije weken heb ik niet al te veel hinder ondervonde­n van mijn coronabesm­etting, maar in die eerste verlenging voelde ik dat ik door mijn beste krachten heen begon te komen, vandaar de wissel”, zegt de flankaanva­ller, die hoopt dat er vandaag een echte klepper uit de trommel komt. “Als Limburger hoop ik uiteraard op Racing Genk”, verklapt de Houthalena­ar.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Net als vorig seizoen scoorde Alessandro Cerigioni ook gisteren op het veld van Wezet.
FOTO GOYVAERTS Net als vorig seizoen scoorde Alessandro Cerigioni ook gisteren op het veld van Wezet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium