Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik moet mijn ploeg felicitere­n met dit punt”

T1 Geert Emmerechts en Berchem Sport houden in extremis een puntje thuis

- HUGO FRET

Toen Lyra-Lierse met nog drie minuten te spelen via Jordy Peffer op voorsprong klom, leek de wedstrijd gespeeld. Toch slaagde Berchem Sport er nog in de stand in evenwicht te brengen. Een afgeweken poging van Brent Peers viel achter doelman Kristof Maes in de doel.

“Door problemen met corona konden een aantal van mijn spelers pas zaterdag een eerste keer trainen”, legt coach Geert Emmerechts uit. “Er waren tot op het laatste moment nog zoveel vraagteken­s zodat je geen afspraken kon maken zoals het zou moeten. Op die manier kan je ook niet op de juiste manier toeleven naar een wedstrijd. Dan zie je ook tijdens bepaalde fases van de match dat de nodige scherpte ontbreekt. Toch moet ik mijn groep felicitere­n. Ondanks dat late doelpunt van Lyra-Lierse lieten ze de kopjes niet hangen en slaagden ze er zelfs in om nog een puntje uit de brand te slepen. Daarmee moeten we, gezien de omstandigh­eden, meer dan tevreden mee zijn. Na onze turbulente week en het wedstrijdv­erloop is dit een gewonnen punt. En zo blijven we ook na vandaag nog steeds ongeslagen”, aldus een tevreden Berchemcoa­ch.

Lastige tweede helft

“Een doelpunt kon langs beide kanten vallen,” vond Geert Emmerechts. “Dat voelde je zo. In de eerste helft hielden we elkaar in evenwicht. Enkel de eerste tien en de laatste vijf minuten van de eerste helft zaten we niet in de match. Na de rust was het net omgekeerd. Toch vond ik onze tweede helft niet goed genoeg. We kwamen onder druk door de lange ballen die Lyra-Lierse richting ons doel stuurde. Daarbij wonnen we na de rust zelden een duel voor de tweede bal en moesten we het middenveld prijsgeven. We slaagden er gewoon niet meer in een bal vast te houden. Zo beleefden we een erg moeilijke tweede helft. Pas in de laatste drie minuten, toen we op achterstan­d kwamen, vonden we plots onze juiste agressivit­eit terug en begonnen we opnieuw duels te winnen. Misschien had dat ook te maken met de tegenstand­er die dacht dat de schaapjes op het droge waren.”

Brent Peers

“Ik ben blij dat het juist Brent Peers is die voor de gelijkmake­r zorgde. Ik stuurde hem naar voor omdat hij kopbalster­k is en voor gevaar kan zorgden door hoge ballen met het hoofd te deviëren,” aldus Geert Emmerechts.

Dat het een wedstrijd werd met weinig uitgespeel­de doelkansen, mag ook blijken uit het feit dat beide doelpunten tot stand kwamen na een afgeweken poging richting doel. Gaëtan Lambreghts zag zijn schot afwijken tegen de paal. “Zo kon ik er met mijn hand niet bij,” aldus doelman Appels. “Anders had ik de bal kunnen wegduwen, maar nu botste die opnieuw het veld in, waar Jordy Peffer het eerst reageerde.”

“Toen het schot van Brent Peers vertrok en ik de bal een boog zag maken, stond ik plots in niemandsla­nd en kon ik niet meer reageren,” legt Kristof Maes, doelman bij Lyra-Lierse, uit.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Geert Emmerechts (links) in discussie met de scheidsrec­hter.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Geert Emmerechts (links) in discussie met de scheidsrec­hter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium