Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik had het gevoel dat we er nog over zouden gaan”

Nick Kuijlaars bezorgt Hoogstrate­n één puntje na sterke wedstrijd

- STEVEN ROSIERS

Tweede thuismatch en weer een spektakels­tuk. Na het eenrichtin­gsvoetbal tegen Wijgmaal (40) kreeg Hoogstrate­n met Hasselt een veel sterkere tegenstand­er op bezoek. De supporters zaten negentig minuten lang op het puntje van hun stoel, maar de verdiende zege kwam er niet.

In de slotminute­n deed Van Dooren voor de vijfde (!) keer het doelhout trillen en hadden de Rooikens misschien wel een tweede strafschop verdiend. Het bleef echter 1-1. Veelzeggen­d misschien dat Hoogstrate­n daar geen vrede mee kon nemen. En dat tegen een titelkandi­daat. “Het was stil in de kleedkamer”, gaf Nick Kuijlaars toe. “In de tweede helft dacht ik dat we er over zouden gaan, zeker als je naar onze kansen in de eerste helft keek. We hebben vandaag iets te weinig gekregen. Er waren ook wat ballen tegen de paal en de lat, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Het is jammer dat we twee punten hebben verloren. Op het einde hadden we nog een tweede penalty kunnen krijgen, maar de ref durfde hem niet opnieuw op de stip leggen. Al bij al denk ik dat dit een heel goede wedstrijd was in de top van deze reeks. Ik hoorde ook van onze supporters dat ze er van genoten hadden.”

Het was mooi om te zien hoe Hoogstrate­n van zijn eigen kracht uit ging tegen een ploeg die eerder Lyra-Lierse en Cappellen wist te kloppen. Ook na de 0-1 toonden de Rooikens mentale en fysieke sterkte. “Die 0-1 ging tegen de gang van het spel in. Gelukkig konden we snel op 1-1 komen. Toen had ik echt het gevoel dat we erover gingen gaan, maar het was net niet. We misten wat scherpte. Dat we na de 1-1 voluit voor de 2-1 gingen? Zeker op eigen veld gaan wij niet inzakken bij een 1-1-tussenstan­d. Zo zijn we ook niet aan de match begonnen. We wisten dat zij een bepaald spelsystee­m gebruikten, maar wij als Hoogstrate­n moeten ons niet aanpassen. We waren goed gestart. Door de regenbui was het veld wat zwaarder geworden en de wedstrijd dus ook. In tegenstell­ing tot vorige week wilden we absoluut scherp beginnen”, weet Nick Kuijlaars.

Vijf keer lat of paal

De lat en de paal zorgden ervoor dat Hoogstrate­n niet zelf de score wist te openen. Vijf keer was het aluminium de boosdoener. Voor Kuijlaars wordt het stilaan een trauma, want hij mikte al voor de derde wedstrijd een vrijschop tegen de onderkant van de lat. “De vierde keer gaat hij er toch in gaan (lacht). Dat het van heel ver was? Hasselt zette een muur en dan heb je altijd een mikpunt. Ik wist meteen dat ik ging trappen en de keeper zat er helemaal niet bij.”

In de tweede helft trof Kuijlaars wel raak met zijn vierde doelpunt in vier matchen. “Na dertien of veertien maanden niet te hebben gespeeld, ben ik nog steeds niet helemaal de speler die ik vroeger was. Die goals zijn echter goed voor het vertrouwen en ik ben blij dat ik het team kan helpen. Dat geeft een goed gevoel. Ik mis nog steeds ritme en zoek naar mijn spel, maar dat komt wel terug.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium