Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Organisato­risch stond het nochtans goed”

- GEERT STIENISSEN

Sint-Lenaarts gaf een voorsprong uit handen op het veld van een dominerend Eendracht Termien. “Na de 0-1 zijn we gestopt met voetballen”, zegt Yannick Bevers. “We moesten minstens gelijkspel­en.”

Termien controleer­de de partij 90 minuten lang tegen een gehavend Sint-Lenaarts. Toch moesten de Genkenaars lang wachten op het bevrijdend­e doelpunt van Pieter Jeunen.

Door het snelle afhaken van De Roover mocht coach Swaegers zijn troepen al herschikke­n nog voor de partij goed en wel was gestart. De organisati­e van SintLenaar­ts leed er aanvankeli­jk amper onder want tot goed uitgespeel­de kansen kwam Termien niet meteen. “De eerste helft hebben we ons tactische plan perfect ingevuld”, aldus bezoeker Yannick Bevers. “En dat ondanks een resem blessures in de kern. Hoewel we amper kansen bij elkaar speelden tegen een beresterk Termien, gaven we ook bitter weinig weg. Het stond organisato­risch gewoon goed.”

Goal of eigen doelpunt

De tweede helft verliep voorspoedi­g voor de bezoekers: Na een tiental minuten zette Yannick Bevers twee geel-blauwen in de wind en stevende op doel af. Daar devieerde Kroonen zijn schot in doel. Maar daarvan wilde de nummer 9 van Sint-Lenaarts niets weten. “Het was één van mijn mooiere doelpunten”, vertelt Bevers. “Ter hoogte van de middellijn snelde ik mijn directe tegenstrev­er voorbij en voor de zestien kon ik nog een tweede Genkenaar voorbij dribbelen. Oog in oog met de doelman kon ik het leer met een gelukje in doel trappen.”

Meer verdiend?

Het leek of Termien de 0-1-achterstan­d nodig had om een tandje bij te steken. De gelijkmake­r liet niet lang op zich wachten. Bij een verre corner van Degeling vergat iedereen Opdekamp aan de tweede paal. Hij bracht de bal voor doel en Voorn kon de gelijkmake­r over de lijn knikken. Uiteindeli­jk tekende Pieter Jeunen - drie keer scheepsrec­ht na twee pogingen op de paal - voor de 2-1. Had SintLenaar­ts een puntje verdiend? “Die vraag zou ik anders stellen”, aldus Bevers. “Ik weet niet of we aanspraak konden maken op een punt. Maar als je op verplaatsi­ng op 0-1 komt, dan moet je die voorsprong vasthouden of toch minstens een gelijkspel uit de brand slepen. Zeker omdat er ruimte kwam nadat Termien ten aanval trok. Alleen zijn we bij de voorsprong gestopt met voetballen. Er lagen genoeg vrije ruimtes maar we vonden de vrije man te weinig om daarvan gebruik te maken. Misschien had Sint-Lenaarts op het veld van Termien geen recht op meer, maar er was wel meer mogelijk geweest als we ons eigen spel hadden gespeeld.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Nico Lansu (rechts) probeert zich los te maken van Siegerd Degeling.
FOTO TOM PALMAERS Nico Lansu (rechts) probeert zich los te maken van Siegerd Degeling.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium