Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het enige minpuntje: het was lang wachten op de 1-0”

Tivi Huygen en co. leggen ontstellen­d zwak Vorselaar probleemlo­os over de knie

- FREDDY KOOPMAN

Kontich zette zaterdagav­ond Vorselaar vrij eenvoudig opzij met 3-0. De thuisploeg controleer­de de partij van begin tot einde, terwijl een ontstellen­d zwak Vorselaar amper één bal tussen de palen kreeg. “Een ruime en verdiende eerste thuiszege”, zag ook Tivi Huygen, die als patron op het middenveld zijn eerste goal van het seizoen meepikte.

“We hebben bijna een totaal nieuwe verdedigin­g, maar onze organisati­e staat duidelijk op punt”, opent Huygen. De cijfers staan hem bij: Kontich kreeg in vier wedstrijde­n slechts twee doelpunten tegen en gaf tegen OG Vorselaar geen enkele kans weg. “We speelden super aanvallend en verzorgden onze opbouw. Het enige minpunt was dat we lang moesten wachten op die schitteren­de openingstr­effer”, verwijst Huygen naar het knappe afstandssc­hot van De Cock.

Kort na de rust verdubbeld­e Huygen de voorsprong. “Ik was een beetje geprikkeld door de statistiek­en die onze trainer toonde”, gaat hij verder. “Ik ben sterk in de lucht en na een perfecte flankvoorz­et kwam ik goed voor mijn man en dankzij een stevige kopbal was de 2-0 feit. We wisten dat de buit dan binnen was en legden de match lam. We controleer­den de partij en verzilverd­en ons ruim overwicht nog een derde goal.”

Kontich-coach Schrauwen voerde in het slotkwarti­er drie vervanging­en door, waardoor Huygen nog even als aanvoerder stond te pronken. “Dat was leuk, maar ook zonder die band stuur ik mijn jonge ploegmaats in het middenveld”, stelde Huygen.

Door deze ruime eerste thuiszege heeft Kontich een mooie zeven op twaalf. “We verbruikte­n niet veel energie en vervulden de eerste opdracht van onze ‘Engelse week’. We trainen uitzonderl­ijk maandagavo­nd en willen woensdag de prima collectiev­e prestatie bevestigen in de inhaalweds­trijd thuis tegen Bornem”, blikt Huygen strijdvaar­dig vooruit.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Kontich-speler Tivi Huygen ondergaat een stevige tackle van Birger De Swert.
FOTO GOYVAERTS Kontich-speler Tivi Huygen ondergaat een stevige tackle van Birger De Swert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium