Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jammer dat hij de match zo om zeep helpt”

Wilrijk wint verdiend in derby op Hoboken, maar ref gaat met de aandacht lopen

- JOHAN PEETERS

Vier doelpunten, een pegel op de paal, zes gele kaarten, één rode kaart, maar vooral enkele opmerkelij­ke beslissing­en van scheidsrec­hter Stefanski en de daarmee gepaard gaande animo op het veld en in de tribune gaven deze derby kleur. Het was uiteindeli­jk VC Wilrijk dat met de drie punten aan de haal ging.

Bij de thuisploeg had trainer Tom Adriaensse­ns heel wat kopzorgen. Donderdag viel Aters uit op training en tijdens de opwarming moest ook Vleminckx afhaken. “En dan verliezen we tijdens de wedstrijd ook nog Verhoeven en Dirickx met blessures. Al moeten we ons daar niet achter verschuile­n. We laten de tegenstand­er tweemaal erg makkelijk scoren en in de tweede helft kregen we voldoende mogelijkhe­den, maar de afwerking ontbreekt. Tel daarbij ook nog eens de verschille­nde beslissing­en van de ref in ons nadeel en dan is het niet onlogisch dat we met lege handen achterblij­ven. Wilrijk gaat echt wel verdiend met de drie punten aan de haal.”

Ook in het bezoekende kamp hadden ze het niet begrepen op de beslissing­en van de man in het zwart. “Het is jammer dat deze wedstrijd zo om zeep wordt geholpen en dat onze overwinnin­g misschien niet de aandacht krijgt die ze verdient”, klonk het bij coach Sven Vercammen. “We hebben hard gevochten voor deze zege en na de rode kaart net voor de rust heb ik aan mijn spelers gevraagd om de voorsprong met hand en tand te verdedigen. Dit zijn drie gouden punten die ze ons niet meer kunnen afnemen.”

Na amper drie minuten miste Timo Huygens nog een opgelegde kans, maar in de slotfase zorgde hij voor het verlossend­e doelpunt. “Ik had die bal in de openingsfa­se altijd in doel moeten trappen, maar gelukkig kan ik dat foutje nog rechtzette­n. Ik heb echt genoten van de wedstrijd. Er was erg veel sfeer op en naast het veld en we hadden niet gedacht dat we op het veld van Hoboken de zege zouden kunnen meegraaien. Hier gaan we toch even van genieten.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? De beslissing­en van scheidsrec­hter Stefanski zorgden voor heel wat animo op het veld en in de tribune.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY De beslissing­en van scheidsrec­hter Stefanski zorgden voor heel wat animo op het veld en in de tribune.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium