Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gebrek aan efficiënti­e breekt ons hier zuur op”

Coach Tom Somers fel ontgoochel­d na scoreloos gelijkspel tegen Burcht

- FREDDY KOOPMAN

Wijnegem bleek aanvallend onmondig en bleef tegen Sporting Burcht steken op de brilscore. “We streden met de juiste mentalitei­t, maar verspeelde­n twee dure punten omdat onze drie zuivere spitsen helaas de verkeerde keuzes maakten”, vond trainer Tom Somers.

“Na de non-match op Schelle streed de ploeg met de juiste mentalitei­t. De tegenstand­ers komen met het mes tussen de tanden naar Wijnegem, maar na een moeilijk eerste kwartier liep het vlot. We combineerd­en snel en goed en benutten optimaal de ruimte, maar het liep helaas fout in de zone van de waarheid.”

“We beschikken over drie zuivere spitsen met veel scorend vermogen, maar ze zijn te vriendelij­k voor elkaar en maken de verkeerde keuzes. Dat gebrek aan efficiënti­e breekt ons hier nu zuur op, want we verspelen twee dure punten”, zuchtte Somers.

Somers vond dat Wijnegem ook geen greintje meeval had.

“We hadden alles tegen, want de scheids keurde om een bizarre reden een goal af. De gedekte Romand liet de bal door de benen lopen omdat Van Cleempur los of laat riep en daarom keurde de scheidsrec­hter het doelpunt af.”

“Het is wel positief dat we in drie van de vier matchen de nul houden en we weten waar het schoentje wringt. Ik maak geen verwijt aan mijn aanvallers, want je wint en verliest als ploeg hé”, stelt Somers.

Bij de bezoekers van Sporting Burcht was trainer Sven Pirot tevreden met het resultaat.

“Wijnegem is een titelkandi­daat en heeft ronkende namen en veel meer kwaliteit dan wij in de rangen. We begonnen goed en het was onze eigen fout dat we de tegenstand­er in de match lieten komen.”

“Wijnegem kreeg enkele bijna niet te missen kansen en ik geef mijn doelman Jason Maes een grote pluim, want hij pakte een belangrijk punt voor ons. We bikkelden in blok en ik vind wel dat we op basis van onze inzet en wilskracht dit gelijkspel verdienden”, aldus de coach van Sporting Burcht.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Yannick Depret zit op bij Yannick Peeters. Wijnegem - Burcht kende geen winnaar gisterenmi­ddag.
FOTO KOEN FASSEUR Yannick Depret zit op bij Yannick Peeters. Wijnegem - Burcht kende geen winnaar gisterenmi­ddag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium