Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Titel kan kleur geven aan gitzwart seizoen”

- KAREL LEMMENS

Komende zaterdag strijden zowel eliterenne­rs zonder contract als beloften in Lokeren voor de nationale titel. Voor heel wat renners de ultieme kans om zich in dit rampseizoe­n nog in de kijker te fietsen. Ook Stijn Siemons, die gisteren in Alken won, wil er alles aan doen om deze kans met beide handen te grijpen.

”Onnodig te zeggen dat het een echt rotseizoen is geweest", zucht de 22-jarige Zandhovena­ar. “In eerste instantie door die coronatoes­tanden, uiteraard. Maar het was niet alleen dat. In de wedstrijde­n waarin ik me kon en wou laten zien, had ik dan ook nog eens met pech af te rekenen. Neem nu de Omloop van de Braakman in Nederland van twee weken geleden, een wedstrijd die meetelde voor de Topcompeti­tie. Ik kreeg er op zeker moment af te rekenen met problemen aan de remmen. Later kwam ik ook nog eens ten val. Toch was ik er in de finale nog bij vooraan, maar de krachten die ik eerder verspeeld had, moest ik uiteindeli­jk toch bekopen, zodat een mooie uitslag er niet meer in zat.”

“Hetzelfde met de Heistse Pijl half september. Tussen die profs wou ik weleens te weten komen wat ik waard was. Op een oplopende aankomst zoals daar het geval is, kan ik soms verrassend uit de hoek komen. Ondanks dat het tempo er erg hoog lag, had ik geen problemen om te volgen. Alleen kreeg ik kort voor het einde te maken met kettingpro­blemen, waardoor ik finaal niet mee kon sprinten. Echt een gemiste kans.”

“Dat met mijn conditie echter alles in orde is, bewees ik een dag later in de altijd lastige wedstrijd te Overijse-Eizer. Daar moest ik enkel een renner die alleen weg was laten voorgaan, maar won ik vervolgens wel de sprint voor de tweede plaats.”

Kasseien

Ondanks dat de renner van Acrog-Tormans Balen BC het parcours van komende zaterdag in Lokeren niet echt kent, toont hij zich wel optimistis­ch.

“Het is veel draaien en keren, maar ik heb eveneens gelezen dat we elke ronde een aantal kasseistro­ken voor de wielen geschoven krijgen en dat is zeker niet in mijn nadeel.”

“Iedereen die daar aan de start komt, zal uiteraard flink gemotiveer­d zijn. Het is niet alleen de zowat enige maar ook laatste kans om nog wat kleur te geven aan een voor de rest gitzwart seizoen. Na dat weekend staan er immers geen wedstrijde­n meer op de kalender. Extra trainen ga ik deze week niet meer doen. Als je nu de goeie conditie nog niet te pakken hebt, gaat ze niet meer komen, vrees ik. Belangrijk­er volgens mij is je helemaal te focussen op dat BK. En dan maar hopen dat het allemaal wat meezit deze keer.”

 ?? FOTO RR ?? Stijn Siemons wil zich deze week helemaal op het BK in Lokeren focussen. “Extra trainen ga ik niet meer doen. Als je de goeie conditie nu nog niet te pakken hebt, komt ze niet meer.”
FOTO RR Stijn Siemons wil zich deze week helemaal op het BK in Lokeren focussen. “Extra trainen ga ik niet meer doen. Als je de goeie conditie nu nog niet te pakken hebt, komt ze niet meer.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium