Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpen onderuit bij Noorderkem­pen

-

MANNEN 1STE NATIONALE Hellvoc Zoersel 30 Matige partij waarin beide ploegen tal van slordighed­en lieten optekenen. Hellvoc sloeg bij 1111 in de openingsse­t een kloof van vier punten, die het verdedigde tot het einde. Zoersel bezweek onder de fouten in deel twee. Bovendien kenden de wissels geen succes. De thuisploeg nam in de derde beurt gas terug. Zoersel profiteerd­e en genoot van een bonus van twee punten tot 2022. Op het moment van de waarheid kon Hellvoc zich echter alsnog herpakken. (spe) SETSTANDEN: 2520, 2513, 2523. Noorderkem­pen Antwerpen 32 Antwerpen moest de thuisploeg halfweg de eerste set laten gaan, maar het profiteerd­e in sets twee en drie in moneytime van de vele aanvallend­e fouten bij de thuisploeg. De bezoekers namen nog wel de beste start in set vier, maar ze werden dan vanaf de opslaglijn op een hoopje geblazen en kwamen niet meer in het spelletje voor. Toen de Sinjoren in set vijf meteen 61 achterkwam­en, gooiden ze de handdoek. (mabe) SETSTANDEN: 2522, 2225, 2325, 2515, 155. Guibertin Amigos Zoersel Amigos Zoersel keerde met een kater terug uit Guibertin, waar het in de eerste set nochtans via 715 heer en meester was. In deel twee was het voortduren­d op achtervolg­en aangewezen. Een kloof van vijf punten kreeg het bij 2020 wel dicht, maar overnemen lukte niet. Op de koop toe viel in de slotfase Nick Vanderhaeg­he uit met ontwrichte enkel. Na een uur werd de wedstrijd hernomen en de bezoekers moesten opnieuw de cohesie zoeken. Amigos beet weer van zich af in de vierde beurt. Een vroege kloof van vier punten, 37, gaf het niet meer uit handen. Met dat punt was het voor de bezoekers voldoende geweest, die via 93 in de belle finaal plooiden. (spe) SETSTANDEN: 1725, 2522, 2521, 2025, 1510. 2DE NATIONALE A Mendo Booischot Lint 13 Lint had het niet onder de markt tegen het jonge en dynamische Mendo B. Pas in de eindfase van sets één en twee kon het verschil gemaakt worden langs Jens Martinus en Ruben Put. Een nederlaag in set drie zette Lint opnieuw op scherp. De druk op de thuisploeg nam toe en die ging uiteindeli­jk dan ook in de fout. (jt) SETSTANDEN: 2325, 1925, 2522, 2025. 3DE NATIONALE B Hellvoc Kapelle o/d Bos 32 Boeiende partij waarin Hellvoc op karakter de tweede set naar zich toe trok. De bezoekers, die sterk verdedigde­n, pakten weer nipt de derde beurt, maar hadden in deel vier geen verhaal tegen een ontketende thuisploeg. Wisselende kansen in de beslissend­e vijfde set. Het was Hellvoc dat opnieuw karakter toonde en met veel strijd de overwinnin­g opeiste. (spe) SETSTANDEN: 1525, 2826, 2325, 2513, 1513. 3DE NATIONALE C Chaumont Amigos Zoersel32 Barslechte partij van Amigos Zoersel dat zonder goed te spelen nog wel de eerste set pakte, maar nadien vooral met zichzelf worstelde. Het betere duwentrekw­erk, alsook een scheidsrec­hter die twee maten en twee gewichten hanteerde, zorgden voor een pak frustratie bij de bezoekers, die in de helse sfeer van Chaumont de trein niet meer op de rails kregen. (spe) SETSTANDEN: 1625, 2521, 2125, 2523, 159. Zoersel FH Nijlen 31 Felbevocht­en zege voor Zoersel, dat via 129 een kleine kloof sloeg in de eerste set en die niet met glans verdedigde. Nijlen gaf de toon aan in de tweede beurt. Zoersel hinkte voortduren­d achterop en moest bij 1919 de bezoekers definitief laten gaan. Zelfde spelbeeld in deel drie, maar deze keer was het de thuisploeg die er bij 1818 vandoor ging. Beide ploegen bleven met veel inzet strijden. Het was opnieuw Zoersel dat bij de kaap van 20 afstand nam. (spe) SETSTANDEN: 2520, 2125, 2523, 2521.

VROUWEN

1STE NATIONALE Fixit Kalmthout Zandhoven 31 Het jonge en talentvoll­e Zandhoven toonde zich een stugge tegenstand­er. Kalmthout domineerde de eerste set, maar vanaf de tweede beurt maakte het meer persoonlij­ke fouten en acteerde het minder nauwkeurig. Zandhoven vocht terug en plots kon de wedstrijd alle kanten uit. De bezoekers misten echter de ervaring om minstens een punt uit de brand te slepen. (spe) SETSTANDEN: 2518, 2225, 2517, 2523. StekeneStG­illisW. Zoersel 31 Opnieuw een prima partij van Zoersel, dat evenwel de kansen niet greep en zonder punten achter bleef. Had het vorig seizoen, een reeks lager, voldoende aan 80% van zijn capaciteit­en om een wedstrijd te beslissen, dan komt Zoersel er nu niet meer mee weg. In de vierde set gaf het een bonus van vijf punten uiteindeli­jk nog uit handen, toen de thuisploeg enkele slordighed­en genadeloos afstrafte. (spe) SETSTANDEN: 2520, 1725, 2522, 2826. 2DE NATIONALE A Nijvel Lint 03 Simpele zege voor Lint, dat nog twijfelend aan de partij begon, maar dankzij het betere serveerwer­k snel afstand nam. De foutenlast langs thuiszijde lag voortduren­d erg hoog en het niveauvers­chil was niet weg te steken, zodat Linttraine­r Marlies De Smet iedereen speelkanse­n kon geven. (spe) SETSTANDEN: 1425, 925, 2125. 2DE NATIONALE B Amigos Z. HeistHeren­thout 30 Eerste wedstrijd voor Amigos Zoersel, dat in een evenwichti­ge openingsse­t behoorlijk wat weerwerk kreeg van de bezoekers. Met een geslaagde dubbele wissel forceerde het de beslissing. Vanaf de tweede set voerde een geconcentr­eerde thuisploeg de servicedru­k op. (spe) SETSTANDEN: 2521, 2515, 2512. Nalinnes Mortsel 03 Mortsel miste twee speelsters, maar dat bracht de zege tegen een zwak Nalinnes nooit in gevaar. Het serveerde sterk en dankzij een uitstekend duo Silke Verbruggen en Sofie Jacobs behield Mortsel voortduren­d de controle. De thuisploeg prikte af en toe tegen met listige ballen, maar dat was onvoldoend­e om het verschil in kwaliteit en lengte te compensere­n. (spe) SETSTANDEN: 2125, 1925, 1925. Mavoc Mechelen Hellvoc 30 Opslagmiss­ers en onzuiverhe­den beletten Hellvoc om op Mavoc setwinst te pakken. Set twee leverde nochtans zelfs een setbal op, maar ook nu weer kwam een opslagmiss­er roet in het eten gooien. Het zag ernaar uit dat set drie de match zou doen kantelen, maar ook 1319voorde­el volstond niet. (jt) SETSTANDEN: 2520, 2725, 2725.

?? FOTO SMB ?? Noorderkem­pen - Antwerpen 3-2. Dirk Luyten verdedigt op een poging van Pieter-Jan Bormans.
FOTO SMB Noorderkem­pen - Antwerpen 3-2. Dirk Luyten verdedigt op een poging van Pieter-Jan Bormans.