Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten blijven lachen”

Zaakvoerst­er pr-bureau brengt vijf typisch Antwerpse mondmasker­s uit

- GREG VAN ROOSBROECK www.facefashio­n.be

De cafés weer wat vroeger dicht en opnieuw wat minder mensen om te zien. Uiteraard bent u de coronacris­is moe. En dat kan u voortaan coronaproo­f laten merken met vijf even grappige als kleurige Antwerpse mondmasker­s. “De ene begint zuurdesemb­rood te maken, ik wilde iets dat mensen nog lang kunnen gebruiken”, aldus bedenker Barbara Soens.

Frankenteu­t, Khem deust, Zievereir, Zwaanst na nie Kzent Muug.

en

Die laatste inclusief batterijtj­e dat het niet overdreven lang meer uithoudt. In het heetst van de tweede coronagolf brengt Barbara Soens (39) een assortimen­t typisch Antwerpse mondmasker­s uit.

“Door de coronacris­is zetten ook mijn klanten veel opdrachten op pauze”, zegt Barbara Soens, zaakvoerst­er van een Antwerps publicrela­tionsburea­u. “De ene begint dan zuurdesemb­rood of cupcakes te maken. Maar ik heb het niet zo begrepen op bakken, dus begon ik na te denken over een leuk product dat mensen nog lang kunnen gebruiken. Het resultaat zijn vijf kwalitatie­ve mondmasker­s, maar wel met een knipoog. We moeten kunnen blijven lachen.”

Bedankt, Marc Van Ranst Eigenlijk was het sinds maart al kalm. Maar toen Marc Van Ranst in augustus opriep om niet

meer naar Antwerpen te komen, begon Barbara écht te brainstorm­en.

“Vanaf dat moment bewoog er bij mijn klanten helemaal niks meer. Dus vroeg ik Wim Clukers, in het nachtleven bekend als dj Licious, om een paar ontwerpen uit te tekenen. Kleurige mondmasker­s vond ik van meet af aan belangrijk. Hoewel ik merk dat de grijze variant het bijzonder goed doet.

Dat kan natuurlijk aan de quote liggen.

Die is actueler dan ooit.” Bioracer

De mondmasker­s zijn wasbaar op 60 en 90 graden en bevatten tien filters. Met elke filter die twee- tot driemaal gewassen kan worden. “Ik heb veel kwalitatie­ve producente­n gezocht, maar Belgische productie was een must. Uiteindeli­jk tipte mijn vader, fervent wielertoer­ist, dat de Belgische fabrikant van fietskledi­j Bioracer de productiel­ijnen gedeelteli­jk heeft uitgebreid met eentje voor mondmasker­s. En het werkt. Ik krijg zelfs bestelling­en binnen om 1u ’s nachts. De mensen zijn het echt wel

muug.”

 ?? FOTO'S LORENZO VEPPI ??
FOTO'S LORENZO VEPPI
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium