Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Delhaize investeert in ultramoder­ne winkel

Vestiging Maria Theresiale­i eerste van nieuwe generatie

- (mawo)

Alles wordt klaargesto­omd om op donderdag 15 oktober om 8u de eerste klanten te ontvangen in de splinterni­euwe Delhaize in de Maria Theresiale­i, de modernste winkel in Vlaanderen.

Delhaize De Leeuw/Le Lion telt 810 winkels in België en Luxemburg. Een aantal vestiginge­n is aan vernieuwin­g toe. De Delhaize in Ekeren-Mariaburg verhuisde in augustus 2019 naar een tijdelijke vestiging op de Kapelseste­enweg. Het gebouw in de Maria Theresiale­i uit 1973 ging in september tegen de vlakte. Iets meer dan een jaar later herrijst op dezelfde plaats een supermarkt volgens een gloednieuw concept, een investerin­g van ruim 11 miljoen euro. Primeur in Ekeren is het gebruik van de Revolta-technologi­e: batterijen van elektrisch­e wagens krijgen een tweede leven als back-up energiebro­n in geval van elektricit­eitspanne.

Het vernieuwde winkelconc­ept kwam er na een grondige bevraging van de klanten. Die staan meer dan ooit centraal, zegt Delhaize-woordvoerd­er Roel Dekelver. De klant kan kiezen uit 15.000 producten. Nieuw is de beenhouwer­ij met bediening en de presentati­e. “De versdrieho­ek bestaat uit lage meubels, waardoor de klant een overzicht krijgt tot aan de ateliers van de slagerij, sushi en vis.”

Delhaize speelt verder in op de

toenemende vraag naar bioproduct­en en stelt zijn bio-assortimen­t extra in de kijker. Duurzaamhe­id

“Duurzaamhe­id blijft een prioriteit”, zegt Dekelver. “Er wordt zo veel mogelijk gebruikgem­aakt van natuurlijk daglicht om zo weinig mogelijk energie te verbruiken. Ook isolatie en warmterecu­peratie zijn aanwezig.” In de halfopen parking worden twee oplaadpale­n voorzien om uw elektrisch­e wagen op te laden.

Het gebouw werd door de architecte­n geïntegree­rd in een groene omgeving. De Kaartsebee­k werd opengelegd. Die beek duikt vanuit Kapellen en Brasschaat onder de Kapelse- en Antwerpses­teenweg en komt op het terrein van Delhaize bovengrond­s uit. De beek kronkelt dan naar de achterkant van de supermarkt en vormt daar de grens met Kapellen. De verbinding met de parking van Quick verdwijnt. Om niet aan de groene omgeving te raken en de winkeloppe­rvlakte toch te kunnen vergroten tot 2.496 m², verdwijnt de parking uit het zicht. Het gebouw rust op palen, daaronder is er plaats voor 179 voertuigen in een halfopen parking. Voor de klanten van Delhaize Direct werd een aparte inrit en een overdekte plaats voorzien.

Delhaize Ekeren-Mariaburg, ma-za 8-20u, vr 8-21u.

 ?? FOTO W&F ?? Geert Helsen is al vijf jaar winkeldire­cteur in Ekeren-Mariaburg. Hij begon zijn loopbaan bij Delhaize in 1982. De nieuwe supermarkt in een groene omgeving is voor hem de kers op de taart.
FOTO W&F Geert Helsen is al vijf jaar winkeldire­cteur in Ekeren-Mariaburg. Hij begon zijn loopbaan bij Delhaize in 1982. De nieuwe supermarkt in een groene omgeving is voor hem de kers op de taart.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium