Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben het Union heel lang moeilijk gemaakt”

Heist van doelman Yannick Verbist (exWesterlo) speelt degelijke partij, maar gaat in slotfase toch nog kopjeonder

- (gf)

Het bekeravont­uur van Heist zit erop. Blauw-wit bood gisteren in een sfeerloos Dudenpark knap weerwerk tegen profclub Union. Pas in de laatste tien minuten kon de thuisploeg de supporters­harten verwarmen. Uiteindeli­jk won Union wel verdiend met 4-0.

“Jammer dat de uitslag toch wat overtrokke­n is”, vond coach Stéphane Demets. “We hebben tactisch een sterke wedstrijd gespeeld, waarin we Union tot tien minuten voor tijd in spanning hebben kunnen houden. Mijn spelers hebben het goed gedaan tegen een ploeg die van zichzelf zegt dat ze in 1B voor de titel wil spelen. Terecht trouwens, het budget van Union voor dit seizoen is enorm. We mogen trots zijn op wat we gepresteer­d hebben, al is de 4-0 een overdreven score en geen juiste weergave van de feiten.”

Voor de match in Union had Demets gekozen voor Yannick Verbist tussen de palen. Door een beurtrol kreeg de doublure van

Fré Van Aerschot zijn kans in Brussel. “Ik speelde ook al de bekerwedst­rijd tegen Lochristi. Nu was het opnieuw aan mij om onder de lat te staan.”

Na twee minuten kende Verbist wel heel veel meeval. “Na een vrije trap loste ik de bal. Dat zijn helaas dingen die kunnen gebeuren. Het leer verdween tussen de palen, maar de goal werd afgekeurd. Als je niet echt veel speelt, dan heb je wat tijd nodig om in een match te komen. Achteraf gezien denk ik trouwens dat ik mag zeggen dat ik dat foutje heb rechtgezet.”

Veel werk had de Heistse keeper eigenlijk ook niet in het Dudenpark. “Dat was onze verdienste. Als je de laatste tien minuten even weglaat, dan zijn er in de eerste tachtig minuten gewoon echt weinig kansen geweest. Oké, ook niet voor ons, maar wij hebben tot tien minuten voor tijd Union wel het gevoel gegeven dat het het niet cadeau zou krijgen. En dat is ons toch gelukt. Ik herinner me niet dat ik een schietkraa­m stond, verre van zelfs.”

Maar in de laatste tien minuten werd het dus nog wel 4-0 voor Union. “De fout op Webers op twintig minuten van het einde verdiende een rode kaart, dat was een kantelmome­nt. Enfin, eigenlijk waren er twee scharnierm­omenten. Ook de 2-0 van Union was er eentje.”

 ?? FOTO BELGA ?? Amir Lemti (links) vliegt er stevig in bij Union-speler Loic Lapoussin. Heist maakte het de profclub gisteren heel lang lastig, maar moest uiteindeli­jk toch het hoofd buigen.
FOTO BELGA Amir Lemti (links) vliegt er stevig in bij Union-speler Loic Lapoussin. Heist maakte het de profclub gisteren heel lang lastig, maar moest uiteindeli­jk toch het hoofd buigen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium