Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb er toch hard van genoten ook al was het - deels - een lucky goal”

Brent Peers bezorgt Berchem Sport nog een puntje met gelijkmake­r in 90e minuut

- FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY (hf)

“Ik werd voor een laatste slotoffens­ief nog mee naar voren geschoven nadat we laat achterkwam­en”, vertelt Brent Peers. “Ik kreeg een bal toegespeel­d van Bas (Saillart red.). Ik kapte me vrij naar rechts, terwijl iedereen weet dat ik links ben. Toch waagde ik mijn kans vanop afstand. Toen de bal afweek, viel die achter Kristof Maes in doel. Ook al was het deels een lucky goal, ik heb er niet minder van genoten.”

Berchem had het na de rust heel moeilijk. “We moesten bijna de hele tweede helft achter de bal aanlopen zonder zelf de bal in onze ploeg te houden of een actie op te zetten. Na enkele hachelijke situaties voor ons doel, scoorde Lyra-Lierse uiteindeli­jk toch. Het was dan even afwachten hoe ze hierop zouden reageren. Ofwel

bleven ze druk zetten en ging Lyra-Lierse op zoek naar een tweede doelpunt, ofwel pakten ze de zaken tijdens de laatste minuten iets lakser aan en zetten ze een lager blok. Gelukkig voor ons kozen ze voor de tweede optie. Hierdoor kwamen we meer in balbezit en kregen we iets meer ruimte. Van voetballen was eigenlijk geen sprake. We dropten een aantal lange ballen voor het doel van Kristof Maes. Met het nodige geluk viel er ééntje goed voor ons”, beseft de goaltjesdi­ef.

“Tegen Lyra-Lierse is het altijd moeilijk voetballen. Zeker nu we wegens corona wel een erg ongelukkig­e voorbereid­ing op deze match kenden. We speelden zeker geen supermatch, maar we zijn wel superblij met dit éne punt.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium