Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Herstart met een hattrick

Kemphanen verjagen Covid-spook met vlotte zege

-

Westerlo is uit zijn coronaisol­atie gekomen met een knal. Na ruim een halfuur was de bekerwedst­rijd tegen de Limburgse tweedenati­onaler Hades al gespeeld, met dank aan onder meer de Turkse spits Atabey Cicek (25), die bij zijn officiële debuut meteen een hattrick scoorde. “En twee van die drie goals waren fantastisc­h”, jubelt coach Bob Peeters.

Trainer Bob Peeters koos vooral voor spelers die de laatste weken “voortduren­d konden blijven trainen”. “We hadden vrijdag en zaterdag pittig getraind en niet echt rekening gehouden met deze wedstrijd. Want voor ons is de competitie prioritair. Al hadden we de spelers, met het nodige respect voor Hades, voorbereid voor deze bekerwedst­rijd.”

Westerlo schoot sterk uit de startblokk­en, met al na twee minuten een doelpunt van Van Eenoo. Nauwelijks acht minuten later lag de bal alweer in het net van de Limburgers. “Daarna zakten we weg en zag je dat we wedstrijdr­itme misten”, stelde Peeters na de match. “Ik vertel geen geheim als ik zeg dat ik bepaalde spelers wilde sparen. Het was wel het ideale moment om Matias Lloci en Atabey Cicek te brengen.”

Concurrent­ie in de spits

En die deden het meer dan prima. Lloci drukte zijn stempel met twee assists (zie hiernaast) en Cicek, die eerder amper 45 minuten speelde in een oefenwedst­rijd, toonde zich een scherpschu­tter met een hattrick. “En twee van die drie doelpunten waren echt fantastisc­h”, zwaaide Bob Peeters met lof. “We hebben hem gehaald om te scoren. Door het coronaverh­aal had hij het moeilijk om in zijn ritme te komen de voorbije weken. Maar je merkte tegen Hades

dat hij snel bijleert en dingen oppikt.”

Cicek, die gehuurd wordt van het Turkse Basaksehir, straalde na zijn debuut. “Zalig om drie keer te scoren in mijn eerste officiële wedstrijd in het shirt van Westerlo”, glunderde hij. “De voorbije weken waren niet makkelijk voor mij. Plots had de helft van de ploeg corona en individuee­l trainen was moeilijk, maar ik heb doorgezet. Ik besef dat de concurrent­ie in de spits bij Westerlo moordend is. Maar die stuwt ons vooruit en zorgt voor betere resultaten. Of ik last had van de typische Belgische stortbuien in de eerste helft? Dat viel wel mee.

Maar ik vroeg me wel af wanneer de zon weer zou schijnen”, grapte Cicek.

Na de succesvoll­e herstart gaat het vizier vol op de competitie­wedstrijd tegen Lommel van zaterdag. “Bepaalde spelers gaven toe dat de benen niet meer mee wilden. We zullen de spelers die last hadden van hun ademhaling opnieuw laten testen”, zei Peeters nog. “Want gezond blijven is de boodschap. Ik hoop dat we de volgende 25 competitie­duels kunnen afwerken. Al ben ik, gezien wat er zich qua corona allemaal naast het veld afspeelt, toch een beetje pessimisti­sch.”

 ?? FOTO SMB ?? Atabey Cicek maakte in zijn eerste officiële wedstrijd meteen drie potten.
FOTO SMB Atabey Cicek maakte in zijn eerste officiële wedstrijd meteen drie potten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium