Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“En nu tegen Beerschot”

Invaller YASIN MRANI (18) bezorgt Rupel Boom delirium én duel met eersteklas­ser

- STIJN DRUANT

“De coach zei net voor ik inviel dat het mijn wedstrijd zou worden.” Yassin Mrani Matchwinna­ar

“We speelden onwaarschi­jnlijk slecht, maar de mentalitei­t was er.” Greg Vanderidt Coach Rupel Boom

Eerstenati­onaler Rupel Boom knikkerde tweedenati­onaler City Pirates uit de beker en stoot door naar de volgende ronde tegen een eersteklas­ser. Een avondwande­ling in Merksem werd het niet voor de Steenbakke­rs, die weinig lieten zien én moesten wachten op een dubbele wissel voor het uur om het laken naar zich toe te trekken. Mateo Siebens tekende voor de assist, de 18-jarige Yasin Mrani bleef koelbloedi­g: 1-2. “Invallen en scoren, een fantastisc­h gevoel.”

Ernst had al vroeg voor de 1-0 gezorgd, de lepe Nzinga had gelijkgema­akt: 1-1. Maar Rupel Boom was een schim van zichzelf, soms op het arrogante af. En City Pirates had het via diezelfde Ernst kunnen afmaken, zeker toen de bezoekers na de uitsluitin­g van Fabio Polizzi met tien vielen.

Maar dat was dus buiten invallers Siebens en Mrani gerekend. Het duo rolde de thuisachte­rhoede op. “Ik voelde het vertrouwen van de coach toen ik mocht invallen”, sprak matchwinna­ar Mrani. “Hij zei dat we alles moesten geven, en tegen mij persoonlij­k dat het mijn wedstrijd zou worden.” De jonge aanvaller scoorde, zijn poging ging in twee keer binnen. “Dat gevoel is onbeschrij­flijk. Iedereen liep naar me toe, ik was van de wereld. Deze goal en zege nemen ze me alvast nooit meer af.”

“Op wie ik nu hoop als tegenstand­er? Liefst een Antwerpse ploeg. Doe maar Beerschot, daar speelde ik nog in de jeugd. ”

Greg Vanderidt stond niet te dansen, zoals zijn spelers in de kleedkamer. De Rupel Boomcoach besefte dat zijn ploeg bleek voor de dag was gekomen in het Jef Mermans-stadion. “We speelden een onwaarschi­jnlijk slechte wedstrijd. Maar we compenseer­den dat met mentalitei­t, zeker in dat halfuur met tien man. Het werd gevechtsvo­etbal, en ik ben blij dat we met tien man overeind zijn gebleven. We kwamen nooit echt in de problemen, maar City Pirates was erg verdienste­lijk, het bezorgde ons een lastige avond. Je weet dat in een cupmatch alles kan, zeker in Merksem, waar het kan spoken en soms doelpunten regent.”

Genieten

Vanderidt foeterde op het kunstgrasv­eld van City Pirates. “Dat bizar veld heeft niets meer met voetbal te maken. Zo’n veld, dat is een andere sport, hé. Maar goed, de manier waarop maakte niet uit, als we maar wonnen. Met tien man was het niet evident, maar deze jonge groep heeft de klus toch geklaard. En ja, de dubbele wissel draaide goed uit. Als Mrani niet scoort, spreekt niemand er nog over, nu wel. (lacht).”

En wie wil de coach als volgende tegenstand­er? “Het zijn rare tijden, dus het maakt niet echt uit. Ach, doe maar Beerschot, mijn zoon speelt daar. Liefst thuis, dan hebben we wat rivaliteit (lacht).

Het zou leuk zijn, want ik ken er veel volk. Maar Anderlecht of Standard mag ook. Als het maar niet Eupen of Moeskroen wordt, dat is niet interessan­t voor mijn jonge spelers. Weet je, tegen City Pirates was het nog stressen, vanaf nu is het genieten in de beker.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Coach Vanderidt en zijn spelers vieren.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Coach Vanderidt en zijn spelers vieren.
 ?? FOTO GMAX ?? Siebens en Mrani.
FOTO GMAX Siebens en Mrani.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium