Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Je mag me of je mag me niet”

-

Met Noa Lang trok Club Brugge vorige week een speler aan met een reputatie. De Rotterdamm­er weet op zijn 21e al lang dat de buitenwere­ld hem niet altijd kan smaken, maar trekt zich daar niks van aan. “Laat de mensen maar lekker doen.”

Morgen speelt Noa Lang met Jong Oranje op Cyprus. Wel zonder bondscoach Erwin van de Looi en medespeler Danilho Doekhi (Vitesse), die positief testten op corona. Lang zelf is oké. En dus traint hij in de gietende regen op een zompige grasmat van de KNVB Campus in Zeist. “Leuk voor een keer”, lacht hij. Voor een enfant terrible valt de aanvaller goed mee. Hij biedt zijn paraplu aan, lacht veel. Lang heeft een eigen manier van praten. Een jongen van de straat, weet u. Van de duivel niet bang.

“Je mag me of je mag me niet. Als mensen zich druk om je maken, betekent het dat je interessan­t bent. Dus laat ze maar lekker doen. Ik wil altijd mezelf zijn. Maar als je een wat grote mond hebt, moet je het wel laten zien.”

Dat mag ook wel. Met zijn prijskaart­je van 6 miljoen is Lang een grote aankoop voor Club Brugge én hij gaat met het nummer 10 spelen. “Als voetballer is er altijd druk. Als je daar niet mee om kan, waarom ben je dan voetballer geworden? Dat nummer zie ik ook niet als een extra last. Het was vrij en ze boden het me aan. Dan ga ik geen neen zeggen. Al betekent het niet dat ik elke week zal spelen. Iedereen moet zich bewijzen.”

Wereldtop

Philippe Clement lijkt er alvast gerust in. “In een gesprek zei hij dat ik een heel belangrijk­e speler van Club kan worden. Om vervolgens de volgende stap richting de top te zetten.” Want Lang is nog maar 21 en zijn beste positie staat zelfs nog niet vast “Ik kan op de linkerflan­k spelen, maar ook op rechts en achter de spitsen. Maar ik ben nog lang niet tevreden en zal dat ook niet snel zijn. Ik wil richting de wereldtop: het Nederlands elftal, WK’s, EK’s, de Champions League winnen. Die droom heeft toch elke voetballer?”

“Als mensen zich druk om je maken, betekent het dat je interessan­t bent.” Noa Lang Nieuwe aanwinst Club Brugge

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium