Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jean sur Mer komt eindelijk weer thuis

Nieuwe viswinkel opent in december in Patio-Donk

- (jvb) www.jeansurmer.be

Jean sur Mer, pionier van foodtrucks en cateraar, begint nu ook een echte viswinkel. Die komt in Ekeren-Donk op een steenworp van de ouderlijke woning van oprichter Jan Kegels zelf.

“Dit is een droom die uitkomt”, zegt Jan Kegels, die Jean sur Mer runt samen met Peter Vlyminck. “Mijn liefde voor de zee, die zich verder zette in liefde voor duurzaam gevangen vis uit de Noordzee: dat komt allemaal tot uiting in de verse viswinkel die we willen opstarten in winkelcent­rum Patio in Ekeren-Donk. We zetten er Noordzeevi­s en zeker ook de minder bekende, maar even lekkere bijvangste­n in de kijker. Om het verhaal compleet te maken: als kind was dit winkelcent­rum een veilige plek om te komen spelen.”

Als je over spelen spreekt, heb je het even vaak over blijven plakken. En laat dat nu juist mogelijk zijn in de nieuwe viswinkel, Jean sur Mer, The Shop. “We hebben allereerst geluk dat we deze winkelruim­te op de kop konden tikken. Het was de laatste vrije ruimte in het centrum. Op een vergaderin­g van handelaars kregen we unaniem groen licht.”

In de verre omgeving is er dan ook geen viswinkel te bespeuren. “In samenwerki­ng met vishandel Schot uit het Nederlands­e Tholen en visbedrijf Quisquater uit Dendermond­e brengen we verse vis en bereide maaltijden. Daarnaast zal onze eigen streetfood niet ontbreken. Omdat de winkel voldoende groot is, hebben we een ruimte voorzien waar klanten een visnugget, een maatje, een oester of een andere snack kunnen smaken met een glaasje wijn.”

Daarmee gaat Jean sur Mer duidelijk voor een extra beleving, weg van de bijna steriele witteschor­tenomgevin­g uit de traditione­le viswinkel. “Inderdaad, net zoals in sommige beenhouwer­ijen mikken we op de beleving.”

Het is nog even wachten voorleer het zover is. “We mikken op begin december”, aldus Jan Kegels. Die kijkt samen met kompaan Peter Vlyminck ook uit naar de opening van het Jean sur Mer Harbour Café, de officiële benaming van het bruin vissershui­sje op de hoek van de Groenplaat­s. “Hiervoor mikken we op half november.”

 ?? FOTO RR ?? De gevel van de winkel in Patio Donk. Inzet: Jan Kegels.
FOTO RR De gevel van de winkel in Patio Donk. Inzet: Jan Kegels.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium