Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Bruyne twijfelach­tig voor IJsland

-

Kevin De Bruyne is hoogst twijfelach­tig voor de wedstrijd van woensdag in IJsland. Als hij niet speelt, is hij de zesde basisspele­r die moet afhaken. Dat terwijl de Rode Duivels hem nodig hebben na de nederlaag in Engeland, die hen naar een tweede plaats doen tuimelen in de Nations League.

Na 72 minuten gaf De Bruyne, niet goed in de wedstrijd, een teken naar de bank. Hij zorgde nog voor een geniaal pasje naar Carrasco en die miste de 2-2. Daarna ging de aanvoerder naar de kant. Zijn gebarentaa­l verraadde: ik voelde iets en wil niet riskeren dat het een scheurtje wordt. Een contractuu­r of een verrekking? Dat zal onderzoek moeten uitwijzen. Op basis daarvan zal beslist worden of De Bruyne morgen vanuit Engeland mee naar IJsland reist of hij gewoon terugkeert naar Manchester City.

Dat De Bruyne geen risico’s wilde nemen, is niet verwonderl­ijk. Hij heeft een druk programma met zijn club voor de boeg. Bovendien klaagde hij zaterdag nog over het grote aantal wedstrijde­n dat spelers van zijn niveau moet spelen.

“Ik maak me soms zorgen”, zei de 29-jarige Speler van het Jaar in Engeland. “Als ik naar mijn persoonlij­ke situatie kijk: ik had maar acht of negen dagen vakantie. Ik kon niet weg door de zwangersch­ap van mijn vrouw. Dat betekent dat ik straks twee jaar zonder een break achter de rug zal hebben. Dat is zwaar. Ook mentaal. Je moet soms eens kunnen afschakele­n. Ook je lichaam moet kunnen genezen. Maar niemand luistert naar spelers. Ik zie dat er veel blessures zijn.” Eerder zei hij ook al in dat verband: “It’s all about the

money, het gaat alleen maar om

geld”.

Nu hoort De Bruyne dus ook bij de geblesseer­den, net als de andere Rode Duivels Thorgan en Eden Hazard, Thibaut Courtois en Jan Vertonghen. Dries Mertens zit dan weer in quarantain­e na de coronagolf bij Napoli en haalt mogelijk IJsland niet.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium