Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet volwassen genoeg”

TOBY ALDERWEIRE­LD beleefde al prettigere avonden op Wembley

-

Toby Alderweire­ld (31) heeft al prettigere avonden beleefd op Wembley, waar hij lange tijd met Tottenham heeft moeten spelen. Uitgereken­d zijn eigen deviatie op het schot van Mount zette de 2-1-eindstand op het bord. “Die bal viel helaas perfect over Simon. Een enorm ongelukkig­e tegengoal”, zei Alderweire­ld. Daar lag het volgens hem dus zeker niet aan. “Neen. Ik vond ook dat we het als onuitgegev­en verdedigin­g goed hebben gedaan. De samenwerki­ng met Dedryck en Jason achterin zat goed, we hebben het meeste gevaar kunnen neutralise­ren. We hadden vooral voorín iets scherper moeten zijn, en de juiste keuzes moeten maken. Dan scoor je twee of drie keer en maak je die match dood. Met die kansen zijn we niet volwassen genoeg omgegaan. Na die 2-1 moesten we ook gewoon beter spelen, vind ik. We hebben het ondanks al die afwezigen behoorlijk gedaan, maar dit is toch een dreun.”

Tielemans

Youri Tielemans (23) begon aardig aan de wedstrijd, maar speelde al bij al een beetje een bleke match. Na de nederlaag klopte hij op dezelfde nagel als zijn ploegmaats. “We moeten voorin efficiënte­r worden”, zei de middenveld­er. “We waren sterk begonnen en creëerden kansen. We kwamen op voorsprong via die penalty, maar we misten toch ook te veel. Na die 0-1 hadden we de match ook een beetje beter moeten controlere­n. Die penalty voor Engeland had alleszins niet gehoeven. Na rust wilden we opnieuw vooruit en namen we wat meer risico’s, maar werden we gepakt op de counter, weliswaar door een gedevieerd­e bal waaraan we weinig konden doen. Het was zowat hun tweede schot op doel en het was meteen raak. Alles zat wat tegen...”

 ?? FOTO BELGA FOTO'S PHOTO NEWS ?? Carrasco trapt net naast.
Denayer, Boyata en Alderweire­ld rond de Engelse spits CalvertLew­in. “Ik vond dat we het als onuitgegev­en verdedigin­g goed hebben gedaan”, aldus Alderweire­ld.
FOTO BELGA FOTO'S PHOTO NEWS Carrasco trapt net naast. Denayer, Boyata en Alderweire­ld rond de Engelse spits CalvertLew­in. “Ik vond dat we het als onuitgegev­en verdedigin­g goed hebben gedaan”, aldus Alderweire­ld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium