Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Spelersbeo­ordeling

- hij geblesseer­d eraf moest Carrasco alleen voor doel.

Simon Mignolet 6/10 Lijkt vervloekt want verloor nu alle vijf zijn duels op Wembley. Stond aandachtig te keepen, maar tegen de penalty en die afgeweken bal van Mount kon hij niks doen.

Toby Alderweire­ld 6/10 Prima lange pass bij de afgekeurde 0-1 en defensief alert, maar kon het schot van Mount slechts half afblokken, waardoor het over Mignolet in doel vloog.

Dedryck Boyata 6/10 Beter dan tegen Ivoorkust. Heerste in de lucht tegen Premier Leaguetops­chutter Calvert-Lewin. Al kwam de ingevallen Kane wel nog tot een prima kopkans.

Jason Denayer 6/10 Speelde links centraal, tegen zijn voet, maar dat bleek geen probleem. Moest zijn linker amper gebruiken, want kwam zelden onder druk. Deed zijn job.

Thomas Meunier 5/10 Leefde zich offensief uit, maar op zijn assist voor de afgekeurde 0-1 en een schotje na leverde dat niks op. Beging de onnodige penaltyfou­t op Henderson.

Axel Witsel 6/10 Zorgde er mee voor dat de Belgen bij balverlies in een goed laag blok stonden. Werd een keer stevig en onnodig aangepakt door Rice. Degelijke match, zonder meer.

Youri Tielemans 5/10 Was het omdat hij op een kaart van schorsing stond dat hij zich zo weinig liet gelden? Hij deed niet veel mis, maar was in de opbouw toch iets te onzichtbaa­r.

Timothy Castagne 6/10 Bewees opnieuw dat hij een goed alternatie­f is op links, waar hij bij Atalanta ook vaak speelde. Zijn laatste pass kon wel iets beter, daar zie je soms wel dat hij tegen zijn voet staat.

Kevin De Bruyne 6/10 Stond nog eens hoger, zogezegd rechts, maar mocht zwerven en was soms zelfs een valse negen. Wisselvall­ig, maar zette vlak voor

Yannick Carrasco 7/10 Zeer bedrijvig. Beloonde zichzelf met een goal, maar die werd afgekeurd. Nadien vergat hij zich te belonen want trapte voor de rust een goeie kans ver naast en na de rust een goeie kans net naast.

Romelu Lukaku 8/10 Forceerde de penalty en maakte zijn tweede penaltygoa­l voor de Duivels. Altijd aanspeelba­ar, had aan Maguire en Dier geen verhaal. Bijna een heerlijke assist met de hak op Carrasco.

INVALLERS

Yari Verschaere­n 5/10 Ietwat verrassend de eerste invaller. Had in zijn eerste interland tegen een topland moeite om in die match te komen.

Jérémy Doku Stond met de toegevoegd­e speeltijd erbij nog elf minuutjes op het veld, maar had geen ultieme flits in petto.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium