Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Leidersduo Boeckenber­g en Floriant nemen meer afstand

- (lwi)

De blikvanger van de vierde speeldag was Boeckenber­g-Borgerhout/GW. Het is een bijzonder aantrekkel­ijke wedstrijd geworden. Door Boeckenber­g verdiend met 19-16 gewonnen. Borgerhout/GW zorgde wel voor het openingsdo­elpunt, maar voor de rest van de wedstrijd was de ploeg van de jarige coach Bart De Vijlder op achtervolg­en aangewezen.

Het is een vrij spectacula­ire wedstrijd geworden. Menig duel op het scherp van de snee. Maar steeds binnen de perken. Trouwens de beide coaches vonden het best een goede leiding van het duo Van Goidsenhoe­ven-Lauret ook. Opvallend was wel dat Borgerhout/GW liefst vier penalty’s onbenut liet. Na de wedstrijd was het ontgoochel­ing troef bij de verliezers. Coach Bart De Vijlder die geen overwinnin­g kreeg als verjaardag­sgeschenk. “Neen maar ik ben tevreden ondanks het verlies. Het is leergeld, want hier en daar kon er wel wat beter. We probeerden alles met wat wissels om het tij te doen keren. Zo kon ik als het nodig was voor gestalte zorgen en wat meer schotkrach­t. Maar tegen dit Boeckenber­g was het echt moeilijk.”

Opvallend was ook dat De Vijlder zijn aankomende jeugd een kans geeft. Zo krijgen reeds van bij de start van de competitie speelsters Daphne Van den Bossche en Britt Saey de kans om zich waar te maken in het Topleague korfbal.

Bij Boeckenber­g was men opgetogen met de winst waardoor ze samen aan de leiding blijven met het Gentse Floriant. Coach Johannis Schot: “Zonder twijfel een verdiende winst die ons op een drie punten voorsprong brengt. Het was een wat stug spelend Borgerhout, maar dat mag in dit soort belangrijk­e wedstrijde­n. Ze missen ze dan wel vier penalty’s, maar goed de buit is binnen en we nemen meer afstand van het achtervolg­ende groepje van vier.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium