Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Die tien dagen quarantain­e hebben ons fameus parten gespeeld”

-

Het Boomse Braxgata ging met 3-2 onderuit bij leider Orée. De jongens van coach Philippe Goldberg tellen nu vijf punten uit evenveel wedstrijde­n. Als Braxgata goed presteert in de twee inhaalweds­trijden, ziet het er goed uit.

Coach Philippe Goldberg kreeg net voor de wedstrijd bij Orée te horen dat Max Loots moest afhaken wegens een migraineaa­nval. “Maar daarenbove­n mocht Loïck Luypaert niet spelen omdat die bij de besmette Red Lion aan tafel had gezeten. Dat zijn toch twee belangrijk­e pionnen die we moesten missen”, aldus Goldberg.

“Je mag ook niet vergeten dat wij in september tien dagen in quarantain­e moesten omwille van een besmetting. Nadien zag de bond in dat dit toch niet de juiste oplossing was, met als gevolg dat wij als enige ploeg in quarantain­e zijn geweest. Dat is allemaal niet bevorderli­jk. Maar de ploeg heeft op het veld van de leider goed gereageerd. We moeten trachten punten te pakken in de inhaalweds­trijden en dan staan we bij die eerste acht”, gaat de coach verder.

Van de vijf wedstrijde­n die we tot nu toe speelden, ben ik alleen ontevreden over die nederlaag tegen Leuven. Maar over het niveau in de andere wedstrijde­n ben ik wel tevreden. Als we eens twee of drie wedstrijde­n na elkaar winnen, dan zijn we vertrokken”, zegt Philippe.

Braxgata gaat in eerste instantie voor het behoud. Dat betekent dat het team een plaats bij de eerste acht moet bekleden aan het einde van de reguliere competitie. “Dat is volgens mij perfect haalbaar. Het is nog lang”, zo voegt Philippe Goldberg er nog aan toe.

Donderdag spelen de jongens uit Boom de inhaalweds­trijd tegen Herakles en zondag trekken ze naar het zwakke broertje Old Club. Bij een zes op zes ziet de situatie er al heel anders uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium