Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Boksclub Sugar Jackson wacht onzekere toekomst

Antwerp Boxing Academy dakloos: Triple Living verhuurt loods aan andere vereniging

- ANDREAS ROTTY

De Antwerp Boxing Academy, ooit opgestart met Sugar Jackson, moet de loods op de Slachthuis­site begin volgend jaar verlaten. Projectont­wikkelaar Triple Living gaat de loods aan een andere organisati­e verhuren. Trainer Renald De Vulder hoopt snel een betaalbare locatie te vinden om te verhuizen, maar is nog niet zeker dat alles goed komt. “Het kan gedaan zijn.”

“We wisten wel al langer dat de site verbouwd moet worden en dat we ooit zouden moeten verhuizen. Wanneer je die datum krijgt, besef je pas echt dat het vijf voor twaalf is. Ongeveer een maand geleden kreeg ik het te horen”, zegt Renald De Vulder. De richtdatum is eind februari, tegen eind maart moet de Antwerp Boxing Academy zeker weg zijn. Zijn zoektocht naar een nieuwe locatie heeft voorlopig nog niets opgeleverd. “We hebben een ruimte van 150 tot 200 vierkante meter nodig. Want we hebben wel wat materiaal, waaronder twee boksringen en heel wat zakken die opgehangen moeten worden. En we hebben 108 leden die ruimte moeten hebben om te trainen. Het hoeft niet chique of modern te zijn, dat is voor onze boksclub niet nodig. Als het maar verwarmd kan worden.”

In de stad blijven

De Vulder wil wel in de stad blijven. “Antwerpen is groot en er zijn veel bedrijven. Misschien hebben die wat ruimte over. Een leegstaand­e hangar is perfect. Het zou wel in Antwerpen moeten zijn en bereikbaar met het openbaar vervoer zodat al onze jonge boksers er kunnen geraken.” Een hoge huurprijs kan de Academy niet betalen. “Wij hebben als boksclub helaas niet zo veel middelen. We moeten rekenen op de goede wil van een eigenaar. Die kan het zien als een soort sponsoring van een sociaal project. Ik probeer twee dingen van mijn jongens te maken: goede boksers en goede mensen. Ik hoop dat er mensen bereid zijn om daar mee aan te werken.” Als De Vulder niets betaalbaar vindt, kan dat weleens het einde zijn van de club. “Het kan gedaan zijn.”

Jackson Boxing Club

Het sportieve boksverhaa­l in de Slachthuis­laan startte met Sugar Jackson. De Antwerp Boxing Academy is sinds 2007 gevestigd in de loods en heette een tijdlang Jackson Boxing Club. “Sugar was toen Europees kampioen. Maar hij moest elke dag bij mij in Izegem komen trainen, in de voormiddag en de namiddag. Van een kampioen kan je niet verwachten dat die elke dag twee keer op en neer rijdt. Dus moesten we iets dichter bij zijn huis organisere­n.” De Vulder kwam destijds via Carl Huybrechts en schepen van Sport Ludo Van Campenhout bij de familie Druwel terecht, toen eigekerhei­d naar van de Slachthuis­site. Het initiatief groeide uit tot een ruimere boksclub waar na verloop van tijd enkel amateurs kwamen. Toen projectont­wikkelaar Triple Living de site kocht, mocht de Academy blijven. “Ik ben alle partners die ik gehad heb erg dankbaar voor de steun”, benadrukt De Vulder.

Renald De Vulder

Bokstraine­r

“De club heeft een tijdje Jackson Boxing Club geheten, toen Sugar Europees kampioen was.”

Ook crossfit dakloos

Ook sportclub Crossfit Moves, die in een ander deel van dezelfde loods gevestigd is, moet een nieuwe oplossing zoeken. “We zijn nu negen jaar bezig in de Slachthuis­site en we hebben 250 leden. Ik hoop dat we in de buurt kunnen blijven”, zegt zaakvoerde­r Tom Craenhals (43).

In tegenstell­ing tot de boksclub is er voor de crossfit misschien wel een toekomst op de site. “We zijn in gesprek met Triple Living over een permanente vestiging. Maar ondertusse­n zoek ik voor de zeDe loods wordt verbouwd omdat er een nieuwe huurder zal intrekken. Er is sprake van een hogeschool, maar Triple Living wil dat niet bevestigen voor de deal beklonken is. “Er zijn verregaand­e gesprekken lopende. We hopen in de loop van november een overeenkom­st te tekenen”, zegt Dirk De Roo, projectlei­der van Triple

ook een andere oplossing.”

Living.

Zoals de stad vastgelegd heeft, blijft de loods bewaard omdat die de buurt een bepaalde eigenheid geeft. Vanaf het moment dat de twee sportclubs uit de loods zijn getrokken, wordt die volledig gerenoveer­d. Triple Living begint in het voorjaar ook met de verkoop van de woningen in de residentië­le stukken.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Trainer Renald De Vulder moet tegen eind maart zeker een nieuwe locatie hebben gevonden.
FOTO JAN VAN DER PERRE Trainer Renald De Vulder moet tegen eind maart zeker een nieuwe locatie hebben gevonden.
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? De leden van de boksclub moeten verhuizen. De crossfit kan eventueel blijven.
FOTO JAN VAN DER PERRE De leden van de boksclub moeten verhuizen. De crossfit kan eventueel blijven.
 ?? FOTO JVDP ??
FOTO JVDP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium