Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zondag crisisover­leg over WK veldrijden in Oostende

- (wic)

30 en 31 januari 2021 in Oostende: dat had het hoogtepunt moeten worden van het veldritsei­zoen. Dan zou het WK gereden worden aan de Wellington­renbaan. Alleen: nadat al de helft van de wereldbeke­rmanches is gesneuveld door het oprukkende coronaviru­s, zijn er heel wat vragen gerezen over dat WK. Kan het nog doorgaan? En zo ja, in welke vorm?

Peter Van den Abeele,

van de UCI, zit om die reden komende zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen samen met minister van Sport Ben Weyts (N-VA).

“Dan moet duidelijk worden wat er precies kan en wat niet. We blijven er voorlopig van uitgaan dat er een WK plaatsvind­t op 30 en 31 januari 2021.”

In dat geval rijst de vraag: op welke manier? Van den Abeele verwijst naar het WK mountainbi­ke in het Oostenrijk­se Leogang van afgelopen weekend. Dat hoefde niet afgelast te worden, maar vond plaats zonder publiek.

“Gelukkig willen veel organisato­ren, uit liefde voor de sport, ondanks alles nog organisere­n. Zij verdienen alle steun. Hopelijk kunnen ze op een constructi­eve manier samen met de UCI een oplossing vinden”, zei Toon Aerts afgelopen weekend al.

Vorige week raakte bekend dat de wereldbeke­rmanches veldrijden in het Zwitserse Villars (16 en 17 januari) en het Nederlands­e Hoogerheid­e (23 en 24 januari) van de kalender verdwijnen. Eerder sneuvelden ook al de wereldbeke­rcrossen in Diegem (27 december), Koksijde (22 november) en Besançon (29 november). Zo blijven er nu nog zes wedstrijde­n over.

Head

of

OffRoad

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium