Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Flinke opslag voor (sommige) refs

-

Omdat de scheidsrec­hters door het voortijdig afgebroken vorig seizoen heel wat inkomsten misliepen, krijgen ze opslag. Vooral de jongste refs profiteren ervan. Zij krijgen 300 euro bruto extra.

Groep 3 van de semiprofes­sionele refs - dat zijn de jongeren - mogen uitkijken naar een salarisver­hoging van 1.450 euro tot 1.750 euro. Dat is een verhoging met 20 procent. Die verhoging wordt uitgekeerd met terugwerke­nde kracht vanaf 1 juli. Groep 1 en 2 blijven op hetzelfde niveau qua salaris: 2.400 euro voor groep 1 (met de toprefs) en 2.050 euro voor groep 2. Alle bedragen zijn bruto.

Dat wat de vaste maandlonen betreft. Maar ook de vergoeding­en per wedstrijd worden aantrekkel­ijker. De scheidsrec­hters uit de A-categorie krijgen er 100 euro per wedstrijd bij. Voor internatio­nale refs (Visser, Van Driessche, Laforge, Lardot, Verboomen, Boucaut en Lambrechts) gaat de matchvergo­eding naar 1.600 euro per wedstrijd, voor zij die uitsluiten­d nationaal actief zijn (Alen, Boterberg, Put...) wordt dat 1.000 euro per match. De assistent-scheidsrec­hters, de grensrecht­ers, zien hun vergoeding verhoogd van 750 tot 850 euro. Dit is ook bruto. Ook de onkosten voor de assistent-refs gaan de hoogte in: van 35 naar 70 euro per wedstrijd.

Ook VAR beter betaald

Niet alleen de scheidsrec­hters zien hun vergoeding stijgen, ook de videorefs en zijn assistente­n profiteren van dit initiatief. De VAR krijgt in 1A een opslag van 50 euro per wedstrijd. De videoref verdient zo 400 euro per wedstrijd. De tweede en derde assistent van de VAR krijgen met terugwerke­nde kracht vanaf het begin van dit seizoen 200 euro per wedstrijd. Dat was tot het begin van dit seizoen 80 euro. Dat is een verhoging van 120 euro.

Het Referee Department kwam samen met de Pro League tot deze verhoginge­n in coronatijd­en omdat de vergoeding­en van de refs en hun assistente­n de laatste tien jaar nooit werden geïndexeer­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium