Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is alsof ze het er bij de bond om doen”

Yannis Augustynen met Rupel Boom voor de tweede keer in drie jaar tegen Eupen Merksemse middenveld­er Mohamed Sefiani baalt na bekeruitsc­hakeling

- PETER NYS

Rupel Boom keek reikhalzen­d uit naar de loting voor de volgende ronde van de beker van België. Om iets over zes werd er gisteravon­d dan ook flink gevloekt toen Eupen uit de trommel kwam.

“Dit is echt de slechtst mogelijke loting”, stelt aanvoerder Yannis Augustynen. “Voor de tweede keer in drie jaar spelen we tegen Eupen. Het is alsof ze het er bij de bond om doen. Het enige verschil is dat we nu thuis mogen, terwijl het vorige keer in Eupen te doen was. Maar dat is dan ook het enige positieve. Dat je geen droomlotin­g hebt, daar kan je mee leven. Bovendien is dat voor iedereen anders. De ene speler verkiest Club Brugge, de andere Anderlecht en nog iemand anders zou liefst tegen Genk spelen. En dan heb je nog andere jongens die graag een derby tegen Antwerp, Beerschot of KV Mechelen zouden spelen. Maar over één zaak is zowat iedereen het eens: Eupen en Moeskroen wil je vermijden. Rupel Boom haalt voor het derde seizoen op rij de ronde met de eersteklas­sers. En dan krijg je als tegenstand­ers Eupen, Charleroi en opnieuw Eupen. Dat is balen. Over het financiële aspect kan je weinig zeggen, want niemand weet hoe zwaar corona er nog in gaat hakken de komende maanden. Maar zelfs zonder publiek speel je toch liever een keer tegen een ploeg met naam en faam.”

Hoe schat je jullie kansen in? “Tien procent of zo? Veel meer zal het niet zijn. Eupen is niet langer

het zwakke broertje in eerste klasse. Het heeft langzaam maar zeker een stabiele kern samengeste­ld en is gewoon aan een sterk seizoen bezig. Dat is een ploeg die verdiend gelijk ging spelen op het veld van Antwerp en dat van Anderlecht. En ik denk niet dat het met een halve beloftenpl­oeg naar hier gaat komen. Als we ons willen plaatsen, zullen wij een superdag én het geluk aan onze kant moeten hebben. Daarom ben ik al blij dat we zaterdag goed hebben gevierd na de zege op City Pirates. Het is erg dat je dat moet zeggen, maar voor ons was dat een mooiere affiche dan Eupen. Waarschijn­lijk zal die overwinnin­g tegen het hoogtepunt van deze bekercampa­gne zijn. Al weet je uiteraard nooit. We gaan onze huid in elk geval duur verkopen.”

de

Piraten

En nu maar hopen dat er verder kan worden gevoetbald?

“Dat is zo. Niemand zit te wachten op een nieuwe onderbreki­ng, maar het ziet er echt niet goed uit. In veel reeksen is de stand nu al onoverzich­telijk omdat niet elke ploeg even veel matchen heeft gespeeld. Het wordt sowieso een rare competitie.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Yannis Augustynen: “Ik ben al blij dat we zaterdag goed hebben gevierd na de zege op City Pirates. Het is erg dat je dat moet zeggen, maar voor ons was dat een mooiere affiche dan Eupen.”
FOTO TOM GOYVAERTS Yannis Augustynen: “Ik ben al blij dat we zaterdag goed hebben gevierd na de zege op City Pirates. Het is erg dat je dat moet zeggen, maar voor ons was dat een mooiere affiche dan Eupen.”
 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Mohamed Sefiani druipt af.
FOTO TOM GOYVAERTS Mohamed Sefiani druipt af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium