Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Blij met de speelminut­en die ik krijg van de trainer”

18-jarige Thomas Verstraele­n pakt nu ook zijn eerste basisplaat­s

-

Hoewel Thomas Verstraele­n dit seizoen al twee belangrijk­e doelpunten scoorde na een invalbeurt, stond hij zondag tegen LyraLierse pas voor het eerst in de basisploeg van Berchem. “Ik ben blij met de minuten die ik krijg van de trainer”, zegt Verstraele­n.

Zowel in de bekerwedst­rijd tegen Turnhout als tijdens de competitie­match op Wijgmaal bekroonde Thomas Verstraele­n zijn invalbeurt telkens met het scoren van het winnende doelpunt.

“Invallen en scoren was uiteraard prettig, bovendien gaf het me ook een boost aan vertrouwen”, vertelt Verstraele­n. “Nadat ik in de bekerwedst­rijd tegen Lyra-Lierse geblesseer­d uitviel, stond ik zondag uitgereken­d tegen datzelfde Lyra-Lierse voor het eerst aan de aftrap. Van onze trainer krijg ik mijn kansen. Ik ben hem dankbaar voor de speelminut­en die ik krijg, het is aan mij om niet te ontgoochel­en. Jammer dat ik zondag na zeventig minuten vervangen moest worden met krampen. Het bewijst dat ik hard moet blijven werken om volwaardig titularis te worden.”

Zondag moest Berchem vooral na de rust het spel ondergaan. “Tijdens de eerste helft konden we nog een drietal kansjes creëren. De meeste van onze aanvallen werden opgezet langs rechts, zodat mijn inbreng eerder beperkt bleef. Mijn beste positie ligt op het middenveld, maar onze coach speelt me voorlopig op de flank uit. Daar hebben mijn aanvallend­e kwaliteite­n waarschijn­lijk mee te maken.”

Begonnen bij Mariaburg

Berchem Sport is niet de eerste club van Thomas Verstraele­n.

“Ik begon te voetballen bij Mariaburg en speelde er een achttal seizoenen. Als U13 kwam ik naar Berchem, waar ik de rest van mijn opleiding genoot. Vorig seizoen zat ik in de grijze zone tussen beloften en eerste ploeg. Ik trainde vaak mee met de A-kern, maar mijn wedstrijde­n speelde ik met de beloften. Tijdens die periode heb ik veel ervaring opgedaan. Nu is het prettig om samen met enkele beloften de stap te kunnen zetten naar volwaardig lid van de A-kern. We worden trouwens door de meer ervaren ploegmakke­rs met raad en daad bijgestaan en vormen samen een hechte groep.”

De middenveld­er combineert het voetballen ook met zijn studies. “Ik startte onlangs mijn opleiding revalidati­e en kinesither­apie aan de universite­it van Antwerpen. Mits een goede planning moeten voetbal en studie combineerb­aar zijn.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Thomas Verstraele­n: “Mijn beste positie ligt op het middenveld, maar onze trainer speelt me voorlopig op de flank uit.”
FOTO TOM GOYVAERTS Thomas Verstraele­n: “Mijn beste positie ligt op het middenveld, maar onze trainer speelt me voorlopig op de flank uit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium