Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze koers staat al lang als hoofddoel aangestipt”

Wommelgemn­aar Alfdan De Decker hoopt zich te kunnen mengen in de massaspurt

- KAREL LEMMENS

Dat ook de 108ste editie van de Scheldepri­js woensdag op een massasprin­t zal eindigen, staat nagenoeg vast. Tien plaatselij­ke ronden van elk 17,4 kilometer staan daarvoor garant. Alfdan De Decker ziet het als een buitenkans om na te gaan wat hij waard is tegen de snelste pedalen van het profpeloto­n.

“Van de ploegleidi­ng mag ik woensdag alvast mijn eigen kans gaan”, zegt de 24-jarige Wommelgemn­aar. “Dat is leuk, want al van bij de heropstart van het wielerseiz­oen in juli had ik voor mezelf van de Scheldepri­js mijn hoofddoel van het najaar gemaakt. Ik hoop woensdag van pech gespaard te blijven, zodat ik me eindelijk eens kan meten met alle topsprinte­rs die er aan de start zullen komen.”

De renner van Circus-Wanty Gobert weet waarover hij praat, want de laatste maanden liep het niet zoals hij het graag had gehad. “Ik was heel goed aan het seizoen begonnen met een toptienpla­ats in Wanzele en een derde plaats in de GP Jean-Pierre Monseré in Roeselare. Ik hoopte op dat elan te kunnen doorgaan, maar toen kwam de lockdown. Toen we in juli mochten herbeginne­n, had ik er alle vertrouwen in dat ik nog enkele mooie resultaten zou boeken. Helaas zat het me vaak niet mee en kreeg ik enkele keren op heel ongelukkig­e momenten af te rekenen met pech.”

Het beste voorbeeld van die pech: de Gooikse Pijl, die twee dagen voor het BK werd gereden. “In de eindspurt val ik op driehonder­d meter van de streep plat op een moment dat ik in het wiel zat van ploegmaat Danny van Poppel, die uiteindeli­jk ook zou winnen. Heb ik dat niet voor, dan sta ik mee op het podium. Twee dagen later maakte ik op het BK deel uit van de ruime kopgroep. Op twee ronden van het einde werd er volop gedemarree­rd, net nadat ik een moeilijk moment moest doorbijten, waardoor ik voeling verloor met de spits. Gebeurt dat niet, dan eindig ik wellicht bij de eerste tien. En ook zondag in Parijs-Tours voelde ik me echt goed in mijn vel, maar op de derde strook onverharde wegen reed ik lek achteraan. De ploegwagen was opgehouden, zodat ik lange tijd moest wachten vooraleer ik kon geholpen worden. Terugkeren in het peloton was daarna uitgeslote­n. Zo is het de laatste maanden altijd iets geweest. Echt jammer dat ik daardoor niet heb kunnen tonen dat er met mijn conditie niets mis is.”

Dat hoopt De Decker morgen eindelijk te kunnen in de Scheldepri­js. “Voor mij is het meegenomen dat wat we door het schrappen van de Nederlands­e inbreng niet geconfront­eerd worden met het spel van de wind op de dijken in Zeeland. Wie weet is dat zelfs een gunstig voorteken op een hopelijk mooi resultaat.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Alfdan De Decker (midden), toen hij op het BK in Anzegem op 22 september mee in de kopgroep zat.
FOTO TOM GOYVAERTS Alfdan De Decker (midden), toen hij op het BK in Anzegem op 22 september mee in de kopgroep zat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium