Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bedrijven kopen bewust lokaal, ze gunnen het ons”

Verhuisde wijnboetie­k moet direct extra tastingdag­en organisere­n

-

Bram Drexeler (38) en Kelly Verbergt (38) hebben hun bekende wijnboetie­k Vin’O Taire verhuisd van de August Sniedersst­raat naar een veel ruimer en centraler gelegen pand in de Langestraa­t in Zandhoven. Aan de drukte te oordelen wordt er veel thuis gedronken nu de cafés om 23u sluiten.

Vin’O Taire volgt notaris RochtusMee­sters als een schaduw. De notaris verhuisde een tweede keer, en voor de tweede keer nestelen Bram en Kelly hun wijnboetie­k in het voormalig notariaat, naast café De Patriot. De zichtbare locatie aan de drukke gewestweg N14 is veel groter en met drie grote garageboxe­n en een ruime bezoekersp­arking achteraan is er plaats zat om de vijfhonder­d verschille­nde soorten wijnen, bubbels, whisky’s, rums, oude porto’s en andere digestieve­n te stockeren. Het echtpaar Drexeler kan niet alleen goed wijn verkopen, maar ook knap verbouwen en inrichten. In amper drie maanden tijd staken Bram en Kelly het pand in een volledig nieuw jasje. De steigerhou­ten wijnrekken die Bram vijf jaar geleden eigenhandi­g voor Vin’O Taire timmerde werden gebeitst en verhuisden naar de veranda. In de middenste ruimte kwamen allemaal nieuwe op maat gemaakte rekken en een catchy luchter van Detelec. De toog verhuisde mee. Hun kinderen Robbe (14), Stan (12) en Louise (9) staken mee de handen uit de mouwen.

Gekkenwerk

“Het is gekkenwerk geweest”, zegt Kelly. “De avond voor de heropening in het nieuw pand is onze hond nog gaan lopen in de Halse bossen. Gelukkig hebben we hem teruggevon­den. Normaal hadden we graag een grote receptie gegeven, maar ik mag nu zelfs beneden geen flesje opendraaie­n om de klanten iets te drinken aan te bieden. We hebben één groot geluk: op de bovenverdi­eping beschikken we nu over een zeer grote ruimte waar we onze tastings aan tafels van vier kunnen laten doorgaan volgens het horecaprot­ocol.”

Blijkbaar worden er thuis in de eigen bubbel heel veel flessen afgetrokke­n, want de 240 plekjes voor de tastings zitten allemaal al vol. “Met als gevolg dat er vier extra data bijkomen. Ook de belangstel­ling voor onze whiskytast­ing in november is enorm.”

Bewuster lokaal

Hoewel ze dit jaar nauwelijks konden leveren voor communiefe­esten, mogen Bram en Kelly niet klagen. “We hebben geen slechte maanden achter de rug. We hebben wat trouwfeest­jes kunnen doen en in de zomer is er thuis in de bubbel van tien veel gedronken. Nu zijn de bubbels verkleind tot vier, maar we voelen dat veel bedrijven ook bestellen om hun personeel te belonen in deze moeilijke tijd. Ik ervaar dat bedrijven hun relatieges­chenken bewuster lokaal kopen en minder bij grote importeurs bestellen. Ze gunnen het ons.”

Feestdagen

Tijdens ons bezoek komen Rudi Timmermans en zijn partner Lieke van brasserie Ons Gedacht in Emblem al eens kijken naar de nieuwe locatie. Net als veel andere bezoekers hebben ze nog herinnerin­gen aan het voormalig notariaat. “Hoeveel wij de voorbije dagen al gehoord hebben van ‘o, hier hebben we ons huis gekocht!’ Voorlopig zijn we op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag open”, zegt Bram. “Maar we merken nu hoeveel passage hier op zondag op de Langestraa­t wel is. Waarschijn­lijk gaan we in november en december wel eens zondagsope­ningen houden. In de aanloop naar de feestdagen zijn we sowieso zeven op zeven open.” Na een warme ontvangst op het Wijnegems wijndomein Vigna, gaat Vin’O Taire ook de mousserend­e wijn Oliver op zijn tastings laten proeven en de prijswinne­nde Vigna-wijnen in de wijnboetie­k extra in de kijker zetten.

www.vinotaire.be

 ?? FOTO KMA ?? Kelly en Bram Drexeler met hun kinderen Robbe (14), Stan (12) en Louise (9) in de nieuwe Vin’O Taire.
FOTO KMA Kelly en Bram Drexeler met hun kinderen Robbe (14), Stan (12) en Louise (9) in de nieuwe Vin’O Taire.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium