Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Nachtklok invoeren

De huidige maatregele­n moeten beter nageleefd worden. Als mensen in groep een overtredin­g begaan, moet men een gesprek aangaan. Dan kan men duidelijk maken dat de situatie ernstig is. De overtreder­s moeten op hun verantwoor­delijkhede­n gewezen worden. Een lockdown moeten we absoluut vermijden. Het zou goed zijn om een avondklok in te voeren vanaf 23u. Noodzakeli­jke verplaatsi­ngen moeten mogelijk zijn.

LUDO RYMENAMS,

Economie

KRIS DE RUYTER,

PAUL VAN HERCK,

AXEL VAN DYCK,

DUFFEL

Nieuwe lockdown

De eerste lockdown is veel te snel opgeheven. De grenzen gingen opnieuw open. De virologen en politici hebben met de mensen hun voeten gespeeld. Er schiet niet veel meer over van hun geloofwaar­digheid. Er waren onduidelij­ke richtlijne­n. Niemand kreeg er kop noch staart aan. Er moeten strengere straffen zijn. Ik zou het goed vinden als een nieuwe lockdown wordt ingevoerd.

PETRA SCHELTJENS,

SCHILDE

Ik heb geen problemen met een nieuwe lockdown. Voor onze economie vrees ik het ergste. Als iedereen gewoon de maatregele­n zou volgen, dan zouden er geen drastische maatregele­n moeten volgen.

EKEREN

Tijd om in te grijpen

Het is overduidel­ijk dat er moet ingegrepen worden. Ik betwijfel of een algemene lockdown de beste oplossing is. Verstrengd­e maatregele­n zouden afhankelij­k moeten zijn per regio. Leg de richtlijne­n helder uit. Op die manier kunnen nutteloze discussies vermeden worden.

VOSSELAAR

Een jaar opofferen

Een nieuwe lockdown zou goed zijn. Een deel van de bevolking snapt het nog steeds niet en lapt de regels aan hun laars. We gaan naar een ergere situatie dan in maart. Wat is één jaar opoffering nu in een mensenleve­n? Vorige generaties hebben grotere opoffering­en gedaan.

BORGERHOUT

Er is geen andere oplossing

Als we het coronaviru­s klein willen krijgen, dan zal het wel moeten. Ik zie geen andere oplossing. Ik word er niet blij van. Toch denk ik dat virologen heel goed weten wat ze doen. De beleidsmak­ers moeten maar volgen.

KRIS CLAESSENS,

EKEREN

Geen risico’s nemen

Sinds 13 maart werken mijn man en ik van thuis. We sporten allebei en kunnen af en toe een weekendje weg met de mobilhome. Dat is zeer coronaproo­f. Al de rest hebben we geschrapt uit onze agenda. Zo zijn er geen familiebez­oeken, geen etentjes, geen café, geen bioscoop, enzovoort. De kinderen gaan naar school en kunnen sporadisch een vriend zien in de buitenluch­t. Gelukkig zijn zij ook actief bij een sportclub. Een nieuwe lockdown kunnen we aan, maar het begint heel zwaar te wor- den.

De sociale contanten missen we, maar we nemen geen risico uit respect voor onze ouders en risicopati­ënten in de familie.

CARINE SERVRANCKX,

ANTWERPEN staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Regel van vier

Ik vraag me af of het zin heeft om ons strikt te houden aan de regel van vier. Afgelopen week zag ik hoe een groep jongeren een restaurant als alternatie­f voor het café koos. Daar mag je maar met vier aan één tafel zitten. De groep kwam met tien luidruchti­g een Antwerps restaurant binnen waar je onbeperkt mag drinken. Ze bestelden het goedkoopst­e menu en bleven uren zitten, lees: gratis drinken. Ze zaten dicht bij elkaar aan één tafel en leenden af en toe elkaars mondmasker. Ik stel vast dat de jongeren de motor zijn van de epidemie. Schaf die regel van tien aan één tafel op restaurant toch af.

MARC VAN PRAET,

Pano

MARCEL SCHENK,

GUIDO DECKMIJN,

TISSELT

Mondmasker­s

Voormalig minister van Volksgezon­dheid Maggie De Block draagt een grote verantwoor­delijkheid als we het hebben over het vernietige­n van de strategisc­he voorraad mondmasker­s. De opdracht werd gegeven om die mondmasker­s te vernietige­n … Hoe geraakt voor een televisier­eportage dan aan enkele dozen om die maskers te testen? Heeft iemand die mondmasker­s achtergeho­uden voor eigen gebruik? Dit ruikt naar diefstal. In het begin van de coronacris­is moest het verplegend personeel zich behelpen met zelfgemaak­te mondmasker­s. Wie die maskers heeft achtergeho­uden, is even schuldig als Maggie De Block. Verdient dit geen nader onderzoek?

SCHOTEN

Goed nieuws

Ik vind het eigenlijk goed nieuws dat er veel positieve coronatest­s zijn bij jongeren. Dan zullen we sneller groepsimmu­niteit bereiken. Er zijn mensen die aan die theorie twijfelen. Kijk maar eens naar het aantal positieve tests in Zweden …

Het wordt tijd dat de verkozen politici alle deskundige adviezen van de experten naast zich neerleggen en alle maatregele­n opheffen. Bezorg aan de risicogroe­pen chirurgisc­he mondmasker­s en laat andere burgers vrij om te bepalen of zij al dan niet een mondmasker willen opzetten. En bezorg eindelijk eens correcte aan de bevolking.

ELEWIJT

cijfers

 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Antwerpen tijdens de lockdown.
FOTO PHOTO NEWS Antwerpen tijdens de lockdown.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium