Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zonder dit had ik een érg kalme zomer gehad”

Isabelle Van Hecke vanaf vanavond in nieuw sketchprog­ramma ‘De Anderhalve Meter Show’ op Vier te zien

-

Ze zou deze zomer beginnen met de opnames van de komische fictiereek­s maar ook die bleef niet gespaard van het coronaviru­s. En dus zag de agenda van Isabelle Van Hecke er ineens wel erg leeg uit. Gelukkig was er toen

een in sneltempo gemaakt sketchprog­ramma dat vanaf vanavond op Vier loopt.

Show,

Nonkels,

De Anderhalve Meter

zuchtte Claudine meermaals wanneer bleek dat haar echtgenoot Claude op zwart zaad zat. De afgelopen maanden dacht Isabelle Van Hecke (43) geregeld terug aan dat slagzinnet­je van haar personage uit het populaire

De actrice had dan wel niet meteen plannen op het podium, maar verschille­nde tv-projecten zag ze een na een opschuiven. Zo ook de komische reeks van Rik Verheye, Jelle De Beule en Koen De Poorter. “Toen duidelijk werd dat ook die opnames zouden worden uitgesteld, zei ik half schertsend tegen Koen:

Ga kik moeten gaan kuisen”,

Nonkels,

Bevergem.

straks

moet ik nog echt gaan kuisen”,

vertelt Van Hecke. “Nee, antwoordde hij, dat mag niet. Een aantal weken later kreeg ik een telefoontj­e. We hebben iets nieuws voor jullie bedacht: een coronavrij­e sketchshow!”

En dus bevolkt de cast van vanavond al uw scherm in

een sketchprog­ramma waarin ze steeds anderhalve meter afstand houden. “De reeks is echt in sneltempo in elkaar gebokst. Eind juli zijn we beginnen te draaien, twee sketches per dag. Rik, Koen en Jelle schreven nieuw materiaal terwijl we aan het filmen waren. Soms moesten ze bepaalde scenario’s zelfs helemaal omgooien, omdat we pas een dag vooraf wisten of we wel toegang zouden krijgen tot sommige opnameloca­ties. We waren nooit helemaal zeker of we bepaalde sketches wel zouden kunnen draaien.”

Anderhalve

Pools accent

Meter

Show,

Nonkels

De

Aan de start van haar carrière speelde Van Hecke verschille­nde

gastrollet­jes in politieser­ies. Want, zoals ze zelf zegt: “Elke acteur begint zijn carrière in de verhoorkam­er van een politiebur­eau.”

De voorbije jaren was ze echter in een hele waaier aan uiteenlope­nde reeksen te zien, van tot En in de serie

later op Canvas en nu al op Streamz te zien, is ze een van de blikvanger­s. Maar een sketchpro“’k

De Twaalf.

De 16

Albatros, gramma, dat was nieuw. Zender Vier loste vorige week al een eerste fragmentje op sociale media. Van Hecke speelt poetsvrouw Veerle, die na een ‘kleine beroerte’ praat met een dik Pools accent. “Maar Veerle”, vraagt haar werkgever, “jij beseft toch dat jij hier een heel stereotiep beeld ophangt van een poetsvrouw?”

“Op de set zeiden we al lachend:

het zou weleens kunnen dat er heel

 ?? FOTO VIER ?? Als ‘Poolse’ poetsvrouw: “Het zou weleens kunnen dat er heel veel verschille­nde doelgroepe­n boos gaan zijn.”
FOTO VIER Als ‘Poolse’ poetsvrouw: “Het zou weleens kunnen dat er heel veel verschille­nde doelgroepe­n boos gaan zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium